23 Temmuz 2024

Zekai SANA; “Bundan sonraki hedef 7 Hazirandır”

  • PDF

CHP Ordu Milletvekili aday adayı Av. Zekai Sana ön seçim sonrası yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Bundan sonraki hedef  7 Hazirandır.  Partimizi Ordu’da birinci, Türkiye’de iktidar yapmak için yarışa yani çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Zekai Sana yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Cumhuriyet Halk Partisi çok güzel bir ön seçim süreci yaşamıştır. Bu güzelliği bize yaşatan tüm CHP üyelerine, örgütlerine sonsuz teşekkür ederim. İç yarışımız büyük bir olgunlukla geçmiştir. Bu yarışa katılan aday adayı arkadaşlarımı da kutlar, listeye giren arkadaşlara başarılar dilerim.

Bundan sonraki hedef  7 Hazirandır.  Partimizi Ordu’da birinci, Türkiye’de iktidar yapmak için yarışa yani çalışmaya devam edeceğiz.  Dün söylediğimiz sözlerin arkasında duracağız.

Demokrasi, doğrudan demokrasi çok güzel birşey. Bu yarışta hedeflediğimiz yere gelemediysek eksikliği kendimizde arayacağız. Her seçim; buna ön seçim de dahildir,  demokrasinin evrensel ve çağdaş değerlerini daha ön plana çıkarırken, geçmişin tortularını da  hızla tasfiye etmektedir. Bölgeciliğe,  etnik ve mezhepsel kökenlere dayanarak siyaset yapmanın artık Türkiye’de yer bulamayacağı, dinimizin istismar  edilemeyeceği günler uzakta değildir.

Bu tespitlerimin bir kısmını yeni yaptığımız ön seçimde de görüyorum. Tüm konuşmalarımda “ beş kişilik listeyi siz yapın ucu açık tartışmalara fırsat vermeyin” demiştim. Bu önerimin dikkate alındığı yerlerde hür irade eksiksiz tecelli etmiştir. Geçmişin hastalıklarını sürdürmek isteyenler, “anahtarla” kapı açamamıştır.

Hayat geçmişte kalanları tasfiye edecektir. Türkiyenin yarısı, otuz yaşın altındadır.  Bu genç nüfusun ihtiyaçlarını  saptayıp yeni politika üretemeyenler, büyüyemezler.

Ordulu hemşehrilerime saygı ve  sevgilerimle...”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde