23 Temmuz 2024

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

  • PDF

Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan belediye meclis üyeleri ve Ak Parti İlçe Teşkilatı üyeleri ile ustalık döneminde ki bir yıllık yapılan çalışmaları ve önümüzdeki dönemde yapılacak olan yatırım ve projeleri istişare etti. Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleşen toplantıda Belediye Başkan Yardımcılarımız Muharrem Aktepe, İbrahim Eroğlu, Reyhan Mollaoğlu ve Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar’ da hazır bulundular.
  Konuşmasına hareketli ve farklı bir sene oldu diyerek başlayan Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, “Büyükşehir ile birlikte yeni bir süreç yaşıyoruz. Bugünkü toplantımıza iyi ki Büyükşehir olduk diyerek sözlerime başlamak istiyorum. 1 yıldır hep söylüyoruz kimse karamsarlığa kapılmasın diye bugün yine aynı noktadayız. Bu sene Büyükşehir çok daha farklı bir şekilde farkını gösterecek, bu sene önümüzde bir genel seçim var. Her zaman söylüyoruz bu sene seçim önemlidir diye ama gerçekten bu seçim diğer seçimlerden daha önemli. O yüzden gerçekten hepimiz çok gayretli bir şekilde çalışmalıyız. Biz bu zamana kadar daha çok yaptıklarımızı değil yapacaklarımızı anlatıyoruz büyük bir heyecanla o yüzden klasik bir söz ama yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyoruz. Belediye olarak ben diyorum ki arkadaşlar herkes müsterih olsun dışarıya karşı asla boynunuzu eğmeyin bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.” dedi.

“Önceki dönemden 5 kat daha fazla çalışma olacak”
Büyükşehir olmakla beraber son bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden Başkanımız Anlayan, “Büyükşehir olmadan önce Büyükşehir olmak için çok uğraştık. Gerçekten bugün bütün kararlılıkla söylüyoruz iyi ki Büyükşehir olduk, Büyükşehir Ordu için büyük bir kazanım. İlk kurulduğu anda birtakım doğal sıkıntıların meydana geldiği yeni oluşumun olduğu bir süreçte beklentilere bir anda cevap veremedi, her şey bir sürece bağlı. Ben inanıyorum ki bu zamana kadar yapılan hizmetlerin çok daha fazlası olacak. Büyükşehir ile birlikte biz de sisteminizi yeniden kurduk, ekiplerimizi ona göre düzenledik dolayısıyla ilk bir sene asla kimse karamsarlığa kapılmasın bugün geldiğimiz noktada hem ilçe belediyesi olarak hem de büyükşehir olarak çok daha iyi noktadayız ve bu yazın inşallah herkes görecek geçen seneye mukayese edilemeyecek derecede bu sene büyükşehir farkını gösterecek çünkü hazırlıklar gerçekten çok ciddi. Havaların iyileşmesi ile birlikte hizmetler hızlı bir şekilde faaliyete geçecek. Büyükşehir hizmet noktasında bir fırsat demiştik ben bugün bu gördüğüm tabloda bu sözümü yineleyerek ifade etmek istiyorum 2 katı 3 katı hizmet olacak diye söylemiştim. Şu anda Büyükşehir belediyemizin yapmış olduğu sadece hazırlık çalışmaları ihalesini yaptığı programını yaptığı iki katını değil en az 5 katını yapacak. Bu yazın bütün mahalleleri öncelik yol olmak kaydıyla çok yoğun bir çalışma olacak. Biz Büyükşehir 1 yıllığına olmadık 5 yıllığına hizmet yetkisi aldık sizlerden ama 5 sene sonra da hizmetler bitmeyecek. 5 yılın sonunda baktığımızda bir önceki döneme mukayese ile Ordu ilimize yapılacak olan hizmetler Fatsa ilçemize yapılmış hizmetler bir önceki dönemin 5 katı 10 katı olacak bugünden onu görüyorum o yüzden asla kimse karamsarlığa kapılmasın. Büyükşehir çok büyük bir fırsattır destek veren emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Hizmet heyecanıyla birlikte çalışacağız”
Bir süre önce Ak Parti İlçe Başkanlığına seçilen Abdullah Uçar ve yönetim kurulu üyelerine bir kez daha hayırlı uğurlu olmasını dileyen Başkanımız Anlayan, “İnşallah güzel hizmetlere hep beraber vesile olacağız tabii yeni yüzler yeni heyecanlar daha önemli çünkü siyasette heyecan olmadan hizmet olmuyor yani sadece adınızın orada olmasının bir anlamı yok kendinizin de orada olması gerekiyor dolayısıyla bu da bir heyecan gerektiriyor. İnşallah bu heyecanla hep birlikte çalışacağız yeni arkadaşlara da tavsiyem şudur ki şahsi işleri çok fazla bilek güreşinde çevirmeyin, bu acizane bir tavsiyemdir. Büyükşehir olmadan önce gelirimizin çok yüksek olacağı yönünde bir beklenti içerisine girmiştik, ilçe bazında böyle olmadı ama Ordu ilinin bütününü ele aldığımızda gerçekten Büyükşehir olmadan önceki Ordu’ya gelen bir artış var dolayısıyla Ordu ilinin bütünlüğü düşündüğümüzde Ordu’nun kaynakları Büyükşehir olmakla birlikte arttı, daha da artacak. Bu manada her ilçenin kendi şartlarına göre bir durum oluştu.” diye konuştu.

“Borçlarımız Da Çok Ciddi Bir Şekilde Azalma Olacak”
Borçlarla ilgili de bilgiler veren Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, “Şu anda kendi borcumuzdan 15 milyon olan borç 13 milyon liraya düştü. Beldelerden gelen borçlardan ise yarı yarıya bir azalma oldu yine yeni yeni kaynak arayışlarımız var bu kaynakları elde ettikten sonra borçlarımızda çok ciddi bir şekilde azalma olacak. Büyükşehir ile birlikte hizmet kalemlerimiz azaldı ama hizmet alanlarımız çok arttı. Büyükşehir olmadan önce Fatsa Belediyemiz 35 kilometrekarelik alana sahip iken bugün 360 kilometre karelik bir alana sahip durumdayız yani eski dönemden 10 katından daha fazla bir alanda hizmet vermeye çalışıyoruz. Büyükşehir olmadan önce 250 kilometre yol ağı varken şu anda bin 500 kilometre yol ağımız var. Büyükşehir belediyemizin yatırım programına alıp ihalesini yaptığı hava şartlarının iyileşmesini beklediği sadece yol yapımı kendisinden önceki dönemin 5 katı. Bir yıllık mukayesi yapıldığında önemli bir rakam. İmar planı haricindeki bizim şehir içerisindeki eski belediye sınırlarındaki yollarımız hariç imar planı dışındaki eski köy ve beldelere bizim tamamında büyükşehir belediyemizin yol genişletme çalışması stabilize yol, çakılama, sathi kaplama, ikinci kat sathi kaplama asfalt hendek açma, mevcut yol açma, sıcak asfalt yol yapımı, beton yol yapımı ve taş duvar bütün bunların bu seneki yatırım tutarı 22 milyon 150 bin lira. Bu sadece Fatsa ve mahalleleri için planlanan yatırım rakamları. Büyükşehir olmadan önce Özel İdare ve Köydes marifeti ile bu rakam 6 milyon lira. Büyükşehir Belediyemizin 22 milyon liralık bu rakamı sadece su ve kanalizasyon ile bu rakam 30 milyon liraya çıkar. Bu haliyle yüzde 370 artış var su ve kanalizasyon yüzde 400 artış olur yani Büyükşehir Belediyemizin sadece bu seneki planladığı rakam önceki döneme göre 5 kat daha fazla. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’a ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu süreçte kaynak üretmeye yönelik çalışmalarımız da oldu. Belediye İş Hanımızda  toplam 7 adet işyeri, 3 tane ofis  bunlardan 5 milyon 497 bin lira, 3 tane arsadan 635 bin lira olmak üzere 6 milyon 132 bin lira ekstra gelirimiz oldu. Bu rakam borç kaynaklarımızın azalmasında bir etken. Şunun altını çizerek söylemek gerekir ki bugün kendimizi çevirebilecek duruma gelmiş durumdayız. Hangi yatırımı taahhüt ettiysek hepsinin arkasındayım asla hiçbirinden vazgeçmiş değiliz hatta bunlara ilave bile olacaktır.” şeklinde konuştu.
Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan konuşmasının son bölümünde Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapılacak olan Cumhuriyet Meydanı, Harikalar Diyarı, Galericiler ve Toptancılar Sitesi, Huzur Evi, Katlı Otopark ve Kapalı Pazar Yeri, Dolunay Çerkezler Tepesi, Bolaman Irmağı Kıyı Düzenleme, Bolaman Sahil, Bolaman Akise Tepesi, Fatsa Sahil Parkı, Gaga Gölü, Cıngırt Kayası, Sahil Yeşil Alan, Kentsel Dönüşüm ve Estetik Şehir Projesi, Kapalı Pazar Yeri, Hayvan Barınağı, Organize Sanayi Hes ve Su Kuyuları ve Fatsa Belediye Binası projeleri hakkında belediye meclis üyelerine partililere görsel olarak bilgiler verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde