23 Temmuz 2024

ZEKAİ SANA HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

  • PDF

 

“Fındık Borsası Ordu’da Kuracağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Aday Adayı Zekai sana “CHP İktidarında Neyi Nasıl Yapacağımızı Millete Anlatacağız” dedi. Zekai Sana gazetemize yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “ Hukukun açıkça çiğnendiği; haklı ile haksızın, doğru ile yanlışın bu kadar yer değiştirdiği bir dönemi, bu ülkede bir daha yaşamak istemiyoruz. On üç yıldır iktidarda olan AKP, sadece icraatlarındaki yanlış ve başarısızlıkları ile değil, toplumun değer yargılarını da yıkarak tahribini sürdürmektedir. Hırsızlık karşısında “çalıyorlar ama çalışıyorlar” diyebilecek kadar insanları düşünsel yönden de köleleştirmek böyle bir şey olsa gerek. Bu sözler ancak akıl tutulması yaşayan toplumlarda dile getirilir. Bu karamsar tablo bizleri yıldırmayacaktır. Akıl tutulmasına yakalandığını düşündüğümüz insanlar bizlere yabancı değildir. Komşumuzdur, akrabamızdır, arkadaşımızdır, köylümüzdür. Her gün iç içe olduğumuz insanlardır. Yoksullukla mücadele edeceğini söyleyerek iktidara gelen AKP, yoksulluğu artırdığı gibi, yoksulluğu bir silah olarak kullanmayı da tercih etmiştir. Devletin olanaklarını oy karşılığı dağıtan iktidar, yoksul insanları onursuzlaştırarak köleleştirmek istemektedir” dedi.

 “Fındık Borsası Ordu’da Kurulacak”                         

Bu ülkenin ezilen, yoksullaştırılan insanlarına sesleniyoruz. Bu durum sürdürülemez. Yedi Haziran bu haramilerden kurtulmak için bir fırsattır diyen Zekai Sana; “ CHP iktidarında, sosyal devletin nimetlerini, ihtiyaç sahibi insanlara, bir lütuf değil, hak olarak dağıtacağız. Emekliyi sürünmekten, işçiyi taşerondan kurtaracağız. Asgari ücreti artıracağız. Çiftçinin mazotu ucuzlayacak, ürünü değerinde alınacak, dışarıdan alınan ürüne verilen döviz çiftçinin desteklenmesinde kullanılacaktır. Bu politikalarımızın en somut örneği fındıkta yaşanacaktır. Fındık borsası Ordu’da kurulacak, fındığın fiyatı dışarıda değil Ordu’da belirlenecektir” dedi.

“Başkanlık Sistemi Adı Altında Tek Adam Devrine Geçilmek İstenmektedir”

Toplum, AKP iktidarının suni gündemleri ile oyalanmayacak; kampüs mü külliye mi, Osmanlıca eğitim mi gibi anlamsız tartışmalar yerine, gerçek sorunları tartışarak akılcı çözümler üreteceğiz diyen Zekai Sana sözlerine şu şekilde devam etti; “Yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların adı Yeni Türkiye diye pazarlanmaktadır. Aşure (torba) yasaları ile hukuk katledilmektedir. Başkanlık sistemi adı altında tek adam devrine geçilmek istenmektedir. Bunlara izin vermeyeceğiz. Alın teri karşılığı geçimini sağlayan işçilerimiz “iş cinayetlerine” kurban edilirken, iş kazalarının önlenmesi amacıyla, mevcut mevzuatı – yandaş patronların canını sıkacağı için- uygulama yerine, iş kazalarını “işin fıtratında var” diyerek geçiştiren bir iktidarı değiştirecek güç işçilerimizdir. Ordu’nun iç ilçelerinden inşaatlarda çalışan hemşerilerimizin sayısı oldukça fazladır. İş cinayetleri ve emek sömürüsünün en yoğun, çalışma koşullarının en ağır olduğu bu sektörde inşaatçı kardeşlerimizin yanında olacağız. İktidara geldiğimizde; diğer ağır işkollarında olduğu gibi inşaat sektöründeki çalışma ve barınma koşulları iyileştirilecektir. Ücretlerini taşeronlardan alamayan işçiler için; ihale makamı ile birlikte üst işverenin de sorumlu olacağı ve yargıya gitmeden hızlı bir ödeme sistemi kurulacaktır” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde