23 Temmuz 2024

Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah UÇAR; “Tüm aday adaylarına aynı mesafedeyiz”

  • PDF

AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah UÇAR, 7 Haziran genel seçimleri ve yerel gündeme dair yaptığımız özel röportajda gazetemize özel birtakım açıklamalarda bulundu.

Fatsa’ya yapılacak olan yatırım ve projeler ile ilgili de sorularımızı yanıtlayan UÇAR; AK Parti ilçe teşkilatı olarak Fatsa ile ilgili tüm projelerin takipçisi olduklarını ifade etti.

Öncelikli olarak 25. Dönem AK Parti milletvekili aday adaylarının tümüne başarı temennisinde bulunan Başkan UÇAR, tüm aday adaylarına aynı eşitlik ve mesafede olduklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu;

“Hedeflerimiz doğrultusunda onurlu mücadelemize devam edeceğiz”

AK Parti Fatsa ilçe teşkilatı olarak aday adaylığı sürecinde herkese aynı mesafede bulundukları’nın altını çizen Abdullah UÇAR ; “Ordu genelinde toplamda 58 kişi aday adaylığı müraacatında bulundu. Bölge açısından aday adayı’nın fazla olması bizim partimizin güçlü yarınların temsilcisi olmasından kaynaklıdır. Hedeflerimiz 2023, 2053 ve 2071 hedefleri olduğu için bu hedefler doğrultusunda teveccühler de partimize yüksek seviyede oluyor. Bizde aday adayları’nın hepsine teşkilat olarak adaletli bir şekilde aynı mesafede durmaya çalışıyoruz. Bu süreç içerisinde yaklaşık 46 tane aday adayı arkadaşımız parti yönetim kuruluyla toplantı yaparak kendilerini tanıttılar. Biz hepsiyle görüşerek, onlara başarılar dileyerek yanlarında olduk. Aday olsalar da olmasalar da sonuçta hepsi partimizin insandır. Şuanda mevcut milletvekillerinin dışında onbire yakın Fatsa merkezden aday adayımız var. Bu arkadaşlarımız birçoğu aday olamasa bile adaymış gibi seçim sürecinde çalışacaklardır. Biz bu özveriyi sağlamak için herkese adaletli bir şekilde yaklaştık ve bu tavrımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

“Hedef Türkiye’de 400, Fatsa’da 5’te 5”

Daha yüksek oy almanın hesabını yaparak aday adaylarımıza ilgi ve alakamızı en iyi şekilde göstermeye çalışıyoruz diyen UÇAR; “Aday adaylarına karşı adaletli yaklaşımlarımızdan dolayı AK Parti Fatsa İlçe teşkilatı olarak kamuoyundan olumlu tepkiler alıyoruz. İnşallah Türkiye çapında 400 milletvekili, Ordu’da 5’te 5 milletvekili hedefini yerine getireceğiz. Bu bizim için gurur verici bir başarı olacaktır. Bu gaye ile onurlu mücadelemize tüm teşkilat olarak canla başla çalışarak hedefe kilitleneceğiz” dedi.

“Paralel yapıyla ilişkisi olanlar kesinlikle bu partide milletvekili adayı olamayacaklardır”

AK Parti Milletvekili Aday belirleme sürecinde baz alınan kriterler ile ilgili de bilgilendirmelerde bulunan Uçar; “Teşkilatlar olarak temayüller, anketler ve genel merkez gibi kriterler doğrultusunda adaylar belirleniyor. Genel merkezin kriter noktaları var. Bu noktalar ülkemizde yaşanan siyasi gelişmelerle alakalıdır. Paralel yapıyla ilişkisi olanlar kesinlikle bu partide milletvekili adayı olamayacaklardır. Bunun araştırmasını da genel merkez yapacaktır. Bizim amacımız burada siyasi irade olarak temsil noktası olmaktır. Temsil noktası olarak Fatsalı biri milletvekili adayı olur mu bunu bilemeyiz. Buna genel merkezimiz karar verecektir. Adaylar belirlenirken temayüller, anketler, eğitim durumları, sivil toplum kuruluşlarının görüşleri gibi kriterlere yer veriliyor.” diye konuştu.

“Tüm Aday Adaylarına Aynı Mesafedeyiz”

Uçar; “Biz AK Parti Fatsa İlçe Teşkilatı olarak hiçbir aday adayına ne yakınlığımız ne de uzaklığımız bulunmaktadır. Hepsine eşit mesafede yer alıyoruz. Biz siyaseti kişiler üzerinden değil partimizin kurumsal yapısı üzerinden yapıyoruz. Partimizin öncüsü Recep Tayyip Erdoğan’dır. Partimizin lideri Ahmet Davutoğlu’dur. Kim aday olursa olsun, teşkilat kimi uygun görürse onunla birlikte canla başla çalışacağız”.

“Fatsa’ya 4 yıllık bir fakülte kazandırmak istiyoruz”

UÇAR; “AK Parti Fatsa teşkilatı olarak üniversite hakkında gündem oluşturmaya çalışıyoruz. Fatsa’ya yakışır güzel bir fakülte kazandırmayı düşünüyoruz. Su ürünleri Fakültesi tercih noktasında sıkıntı yaşıyor. Fatsa’ya 4 yıllık bir fakülte kazandırmak istiyoruz. Yakın zamanda rektörlük seçimleri olacak. Sonrasında bu konuyla yakından ilgileneceğiz” dedi.

“Fatsa İçin Ciddi Yatırımlar Gündemde”

Fatsa için planlanan yatırımların birçoğunun gündemde bir çoğunun da yapım aşamasında olduğunu ve herhangi bir aksaklığın söz konusu olmadığını ifade eden Uçar; “Çevre yolu projemiz bilindiği gibi 2016 programına alınacak. 7 Haziran seçimi öncesinde ise proje taslakları bize ulaşmış olacak. Bizim için en önemli konu şuan için çevre yoludur. Limanla ilgili çalışmalar sürüyor. Liman kapasitesi 20 tona çıkarılacak ve bununla ilgili ödenekler oluşturulmuştur. Limanın iyileştirilme çalışmaları yakın bir zamanda başlayacaktır” dedi.

“İlk Etap Olarak Meydan Projesi”

Fatsa’da ilk olarak Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Meydan Projesinin start alacağını açıklayan Başkan UÇAR; “Fatsa’ya vaat edilen projeler ile ilgili bizler hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver YILMAZ ile hem de Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin ANLAYAN ile görüşmeler gerçekleştiriyoruz. İlk etapta meydan ile ilgili proje bakanlar kuruluna girecek. Bakanlar kurulu kararı çıktıktan sonra meydan ile ilgili kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımlar yapılacak. Bunları da bize büyükşehir belediyesi kazandıracak. Fatsa Cumhuriyet Meydanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaklaşık 20 trilyonluk bir bütçe ayırdı. Bizde şuan parti binası olarak yıkılacak alana dahiliz ve kendimize parti binası aramaya başladık.

Bir diğer projemiz Harikalar Diyarı projesidir. Hastane inşaatımız hızlı bir şekilde devam diyor. Büyükşehir yasasından kaynaklı yerelde birtakım sıkıntılar yaşıyor olabiliriz fakat bu sıkıntılar kademe kademe çözülüyor. Başbakanımı. Fatsa yavaş yavaş toparlanacak ve çok yakın bir zamanda hizmet ve projelerine hız kazandıracaktır. Biz teşkilat olarak Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan ile birlikte Fatsa için yapılması gereken hizmetleri ilçemize kazandıracağızmızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştuç.

“Fatsa’da Kent Konseyi Kurulmasına Olumlu Bakıyorum”

Ünye ve Ordu’da kurulan Kent konseyi’nin Fatsada da kurulmasına olumlu baktığını ve kent konseyinin Fatsa için yararlı sonuçlar doğurabileceğini belirten Abdullah UÇAR; “ Kent konseyi belediyenin bünyesinde kurulacak bir yapı. Bunu tek başımıza bizim kurma imkanımız yok. İnşallah en yakın zamanda belediye başkanımızla görüşüp kent konseyi’nin oluşturulması için fikirlerimizi beyan edeceğiz. Fatsa için kent konseyi oluşturmanın faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

UÇAR son olarak sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “7 Haziran 2015 genel seçimleri Fatsa ve Ordu için hayırlara vesile olsun. Vatandaşlarımız neyi taktir ediyorsa o oluyor. Fatsa için biz fikirlere açığız. Vatandaşlarımızdan da Fatsa adına fikirler bekliyoruz. Partimizin kapısı da herkese açıktır” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde