23 Temmuz 2024

Chp Aday Aday’ı Av. Zekai SANA“İktidar olmamak için önümüzde hiç bir engel yok”

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Aday Adayı Av. Zekai Sana gazetemizi ziyaret etti.

Ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Aday Adayı Av. Zekai Sana; “ Bu kritik dönemde Türkiye’de birliği sağlanmak, kin ve nefret söyleminden uzaklaşmak, demokrasiyi geliştirmek için  Cumhuriyet Halk Partisi’ne  büyük görev düşmektedir. Aksi takdirde Türkiye bir iç kavgaya sürüklenecektir. İLERİDE HUKUKİ VE DEMOKRATİK BİR SEÇİM YAPMA İMKANI KALMAYABİLİR. Tiran bunu istiyor.

“Aktif siyaseti düşünmemin  nedeni Türkiye’de yaşanan  süreçtir.”

Zekai Sana açıklamalarına şu şekilde devam etti; “2002’den sonra yeniden aktif siyasete dönüşümün nedenlerinden biri de parti içinde aday belirleme yönteminin üyeye dayalı ön seçim olmasıdır. Merkez yoklamasının sağlıklı bir yöntem olmadığını geçmiş deneyimlerimizden biliyoruz. Aktif siyaseti düşünmemin bir diğer nedeni Türkiye’de yaşanan  süreçtir. Türkiye hem komşularla ilişkilerde hemde iç siyasette iyiye gitmiyor. Yaşanan olumsuzluklar bizi uzun vadede kardeş kavgasına götüreceğini   görüyoruz.  Bu kritik dönemde Türkiye’nin  birliğinin ve dirliğinin yeniden sağlanması için Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük görev düşmektedir. Bu mücadelede ülkeme ve partime katkı sağlamayı amaçlıyorum”dedi.

“ Partimiz  eksikliklerini halkla iç içe olan insanlarla giderebilir”

Cumhuriyet Halk Parti’nin iktidar yolunda bazı sıkıntılar çektiğini ve bu eksiklikleri halkla iç içe olan kadrolarla   giderebileceklerini ifade eden Sana; “Partimiz projelerini  kitlelere ulaştırmada  ve gençleri partimize kazandırmakta bazı sıkıntılar yaşamaktadır. Bu eksiklikleri halkla iç içe olan insanlarla giderebilir. Politika yalın gerçeklerin sade bir dille halka anlatılmasıdır. Biz bu amaçla bu yola koyulduk” dedi.

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarın suni gündemlerin peşinde koşan bir parti değil, gündem yaratan bir parti olmasını arzu ediyorum”

Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarın suni gündemlerin peşinde koşan bir parti değil, gündem yaratan bir parti olmasını arzu ediyorum diyen Sana; “Biz iktidarın ortaya attığı suni gündemlere cevap yetiştirme, polemiklere girme ve anlamsız kavgaların halkta bir karşılığı oacağını düşünmüyoruz. Biz  ülke kaynaklarını nasıl halkın yararına kullanacağımızı, zenginliği ve refahı nasıl artıracağımızı ve adilce paylaşacağımızı halka anlatmalıyız. İktidar olmamak için önümüzde hiç bir engel yok”dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde