23 Temmuz 2024

TAHTA KAŞIK DAHA SAĞLIKLI

  • PDF

Uzun yıllardır şimşir ağacından yapılan mutfak eşyaları’nın satışını yapan pazarcı esnafları, sağlıklı yaşam için tahta kaşık kullanılması tavsiyesinde bulundu.
Şimşirden yapılmış kepçe, kaşık, havan, oklava gibi ürünlerin satışını yapan esnaflar, ev kadınlarına önerilerde bulundu.

Sağlık için tahta kaşık ve mutfak eşyalarının kullanılmasına daha fazla özen gösterilmesini ifade eden esnaflar, “Ev kadınları tavam çizilmesin diye tahta kaşık kullanıyor. Oysa sağlıklı yaşamak için de tahta kaşık kullanılmalıdır. Eski dönemlerde kullandığımız üründen tükettiğimiz ürüne kadar her şey organikti. Şimdi ise her şey yapay oldu. Bunun için tavam çizilmesin diye şimşir kaşık ya da kepçe almasınlar. Sağlıklı yaşamak için de şimşir kaşık kullansınlar” dedi.
“Metal ile Tahta Arasında Ciddi Farklılıklar Var”
Metal kaşık ile tahta kaşık arasındaki farkın birçok insan tarafından bilinmediğini vurgulayan esnaflar, “Metal kaşık dişlere zarar verir. Tahta kaşıklar ise doğallığı korur. Tahta kaşık geleneği geçmişten günümüze kadar devam etmiştir. Özellikle evlerinde küçük çocuk bulunan av hanımları daha sağlıklı mutfak eşyalarını tercih etmelidir. Zaten fiyat olarak oldukça uyguna satıyoruz. Kaşıklarımız boyutuna göre 2 ile 3 lira arasında değişiyor. Tahta kaşık almak isteyen vatandaşlar biz her pazartesi günü pazartesi pazarındayız, bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde