23 Temmuz 2024

TEDAVİ OLAMAZSA FELÇ OLACAK

  • PDF

Sezgin Gedik “ Tek dileğim eski sağlığıma tekrar kavuşmak”

Damar ve Kalp hastası olan 44 yaşındaki Sezgin Gedik, tedavi olabilmek ve tekrardan sağlığına kavuşabilmek için yetkililerden yardım bekliyor. Eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşayan Sezgin Gedik, hastalığı nedeniyle çalışamadığı için büyük ölçüde maddi sıkıntı çektiğini belirtti. Maddi sebeplerden ötürü tedavi göremediğini ve tedavi olmazsa felç olacağını belirten Gedik, “tek dileğim eski sağlığıma ve eski mutlu günlerime dönmek” dedi. Yaklaşık beş ay önce hastalığının ortaya çıktığını belirten Sezgin Gedik, “Kasım ayında Ordu’da anjiyo oldum. Kasık bölgelerimdeki damar tıkanıklığı ile ilgili biz burada anjiyo yapamayız felç olma riskin var dediler. Ankara yüksek İhtisasa yönlendirdiler. Hastane tam teşekküllü olmadığı için sevkli gidemedik. Ordu’da 17 gün yattıktan sonra 15 gün de Ankara’da yattık. Ankara’da stent takıldı damar açıldı fakat halen daha kasıklarımdaki ağrı geçmedi. Şu anda sol ayağımda büyük ölçüde şişme ve ağrı var. Sol ayağımda damar tıkanıklığı olduğunu tespit ettiler. Burada müdahale etmediler ve tekrar Ankara’ya gitmem gerektiğini söylediler. Maddi sıkıntılarımdan dolayı da tedavi olmak için Ankara’ya gidemedim. Hastalığım nedeniyle koltuk değnekleri yardımıyla bile ayakta zor duruyorum”

“Dört Aydır Çalışamıyorum”

Daha önce bir restoranda garsonluk yaptığını belirten Sezgin Gedik; “ Dört aydır çalışmıyorum. Dört aydır evimin kirasını ödeyemiyorum. Hem tedavi masraflarımı karşılayamıyorum hem de ailemin ihtiyaçları nedeniyle ciddi anlamda ekonomik sıkıntı çekiyorum. Hastane masraflarım daha az olsun diye beni tanıyan bir iş yeri sahibi bana sigorta ödüyor. Ancak sigorta bazı ilaçları karşılamıyor. Eşim bana bakmak zorunda olduğu için o da çalışamıyor. Evde zaman zaman el işleri yapıyor ve onları satıp temel ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Hastalığımdan önce yaptığım bir takım taksit borçlarım vardı onları da ödeyemedim. Fatsa Kaymakamlığını durumumuzu arz ettik. Sağ olsunlar iki üç ayda bir ufak tefek maddi yardımlar yapıyorlar. Yine yakacak desteği sağladılar. Ama ne kadar da olsa bu para tatmin etmedi bizi. Hem tedavi masraflarım, hem okuyan iki çocuğum, hem kiram hem de mutfak ile fatura giderlerim var”.

“Tedavim İçin Ankara’ya gitmem Gerek Ancak...”

Sezgin Gedik; “Şu an felç kalmamam için Ankara’ya gidip orada kısa bir tedavi görmem lazım. Ancak ne Ankara’ya gidecek param var ne de orada kalacak bir yerim. Tedavimi olursam doktorum eski sağlığıma kavuşacağımı ve yeniden çalışabileceğimi söyledi. Benim şu an için istediğim tek şey sağlığıma tekrardan kavuşmak ve çalışarak ailemin ihtiyaçlarını karşılamaktır. Yetkililerden en azından tedavim için yardım bekliyorum. Ben şunu gördüm maddi imkan olmayınca sağlık ta olmuyor. Tek dileğim eski sağlıklı günlerime geri dönebilmek” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde