23 Temmuz 2024

MAHKUMLARA ‘İŞ MAKİNESİ OPERATÖRÜ’ OLMA FIRSATI

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı arasında denetimli serbestlik cezası almış kişilerin cezasını kamu hizmetinde tamamlaması amacıyla bir protokol imzalandı.

 

Ordu Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Ordu İl Müdürlüğü’nün açtığı ‘İş Makinesi Operatörlüğü Kursu’ kapsamında herhangi bir suçtan dolayı ceza almış veya hüküm giymiş suçluların, cezalarını denetimli serbestlik ile kamu hizmetinde tamamlamalarını amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı arasında protokol yapıldı.

 

BAŞKAN YILMAZ: “MAHKUMLARIN İŞ BULMALARI KOLAYLAŞACAK”

 

Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu’nun makamında gerçekleşen protokol töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Belediye olarak hizmet alımlarında en büyük eksikliği donanımlı ve eğitimli iş makinesi operatörü konusunda yaşadıklarını dile getirdi. Başkan Yılmaz, “Cezaevindeki mahkumlarımızın cezalarının tamamladıktan sonra iş bulmaları hayli zor oluyor. O sebeple Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak İŞKUR’un açtığı ve bizimde destek olduğumuz bu kursta mahkumlar denetimli serbestlik kapsamında kursta eğitim alarak cezalarını tamamlayabilecekler, ayrıca cezalarını tamamladıktan sonra iş bulmaları kolaylaşabilecek” dedi.

 

BAŞSAVCI USLU: “İNSAN KAYNAKLI BİR UYGULAMA”

 

Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, söz konusu protokol ile denetimli serbestlik veya kısa süreli hapis cezası almış ya da cezası ertelenmiş kişilerin cezaevine girip toplumdan soyutlamaları yerine, dışarıda denetimli serbestlik kanunu kapsamında cezalarını tamamlamalarının sağlanacağını söyledi.

Başsavcı Metin Uslu, “Bu kişilerin bir daha suç işlemesini önlemek, topluma yeniden kazandırmak ve meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla çeşitli programlarımız var. Kamu kurumlarından, İŞKUR’dan, Kamu Hastaneler Birliği’nden destek alıyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla daha da büyüyecektir. Bunun topluma faydalı olacağını düşünüyoruz. Çünkü burada cezanın infazı var ama insan kaynaklı ve toplum temelli bir sistem. Toplumu suçun ve suçların zararlarından önlemeye yönelik bir çalışma. Hayırlı olsun diyorum”

 

Konuşmaların ardından  söz konusu protokol Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu arasında imzalandı. İmza törenine Ordu Barosu eski Başkanı Av. Oktay Çanak da katıldı.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde