23 Temmuz 2024

ALEYNA’NIN YÜZÜ ARTIK GÜLÜYOR

  • PDF

Geçen hafta gazetemizde yayınlanan “ Küçük Yaşta Büyük Sorumluluk” başlıklı haberimiz ardından küçük Aleyna ve ailesi için yardım seli yaşanıyor.
13 yaşında iki kardeşi ve babasıyla zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan Aleyna ve ailesi için vatandaşlar, kamu kurumları, dernek ve esnaflar yardım eli uzatıyor.
“Ailemize kullanışlı bir ev kiralayacağız”

Fatsa Kaymakamlığı tarafından gazetemize özel yapılan açıklamada, aile için gerekli yardımların kaymakamlık birimleri tarafından yapılacağını ve aileye daha kullanışlı ev kiralanacağı belirtildi.
Fatsa Kaymakamlığı yetkilileri Aleyna ve ailesi ile görüştüklerini belirterek; “ Aile daha önce görüştüğümüz ve çeşitli yardımları yaptığımız bir ailedir. Öncelikle bu hususta gerekli duyarlılığı göstererek bizleri bilgilendiren başta gazeteniz olmak üzere tüm Fatsa basınına teşekkür etmek istiyoruz. Fatsa Kaymakamlığı olarak yardıma muhtaç tüm ailelere yardım etmeye çalışıyoruz. Aleyna ve ailesinin de tüm ihtiyaçlarını karşılayacağımızın sözünü buradan veriyoruz. Yetkili arkadaşlar bu ailemizin evine giderek gerekli incelemeleri yaptılar. İlk aşamada ailenin ihtiyacı olan, evde eksik olan eşyalar yenilenecek. Gerekli gıda ve nakit yardımı yapılacak. Daha sonra çocukların daha rahat edebileceği bir ev kiralanarak; bu evin  kirası bizim tarafımızdan karşılanacaktır. İlerleyen dönemlerde de aile ile olan iletişimimiz devam edecektir” dediler.
“ Kızılay Fatsa Şubesinden Destek”

Aileye yardım götüren Türk Kızılayı Fatsa Şubesi ;” İhtiyaç sahibi olan ailelerin Kızılay Fatsa Şubesi olarak her zaman yanlarında olduk. Bu günde Aleyna ve ailesi için gıda ve yiyecek paketi yardımlarında bulunduk. Bundan sonraki süreçte de her zaman ailenin yanında olacağımızın sözünü buradan veriyoruz” dedi.

 “ Yardım sevenler Derneği Duyarsız Kalmadı”
Aleyna ve aile için dernek olarak yardım edeceklerini bildiren Fatsa Yardım sevenler Derneği Başkanı Nimet Koç; “ Fatsa Yardım sevenler Derneği olarak bu ailenin yanında olduğumuzu öncelikle belirtmek isterim. Aldığım bilgiler doğrultusunda aile yardıma muhtaç bir aile ve çocuklarda okullarında başarılı zeki çocuklar. İlk etapta aileyi evinde ziyaret ederek bire bir görüşmeyi planlıyorum. Akabinde de gerekli desteği vererek yanlarında olmayı amaçlıyoruz. Böyle bir hususta derneğimiz asla duyarsız kalmayacaktır” dedi.
“ Manevi olarak üzüntü duydum”

Aleyna ve ailesine elinden gelen desteği vereceğini ifade eden Avukat Ahmet CANBAZ; “Ben gazetenizde haberi okuduğumda ÇOK duygulandım. Ailenin durumundan çok öğrencilerin durumu beni etkiledi. Bende öğrencilik yıllarımda çok zor ekonomik şartlar altında okudum. Bu konuyu eşimle konuştum o da aynı duyarlılığı gösterdi. Ailenin ihtiyacı olan bir takım eksiklikleri karşılıyorum. Manevi olarak üzüldüğüm için öğrencilere katkıda bulunmak istiyorum” dedi.

 “Herkese Teşekkür Ediyorum”
Gazetemize teşekkür ziyaretinde bulunan Aleyna ve ailesi; şahsıma ve aileme maddi manevi destek olan herkese teşekkür ederiz”dedi. Çok mutlu olduklarını dile getiren Aleyna Akcaba ; “ Birkaç haftadır sürekli telefon alıyoruz. Evimize ziyarete geliyorlar ve bir eksiğimiz olup olmadığını soruyorlar. Maddi manevi herkes yanımızda oluyor. Bu beni ve kardeşlerimi çok mutlu ediyor. Televizyonumuz ve bir çok beyaz eşyamız bozuktu. Şimdi hepsi yenileniyor. Bana ders çalışmam için bilgisayar hediye ettiler. Derslerimde daha başarılı olabileceğim. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde