23 Temmuz 2024

METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ORDU’YA UYARI

  • PDF

Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürülüğünün ilgi yazısı ile son ölçüm ve değerlendirmelerine göre Bölgemizde devam etmekte olan yağışlara İlave olarak 09,02,2015 Pazartesi Öğle saatlerinden sonra Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk hava etkisi altına gireceği tahmin edilmektedir.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafla boyunca hissedilir derecede (2-6 ) azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği ve yağışla birlikte rüzgarın, bölgemizin batısında poyraz’dan(kuzeydoğu) kuvvetli olması beklenmektedir.

10.02.2015 Salı günü Bölge genelinde yağışlı, kuvvetli poyrazla (50•70km/saat) birlikte sahillerde yağmur ve karla karışık yağmur beklenirken İlimiz iç kesimlerinde ise rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) eseceği; I I .02.2015 Çarşamba günü, Bölge genelinde yağışların kıyılarda, yağmur ve karla karışık yağmur, İç kesimlerde kar şeklinde etkisini devam ettireceği;

12.02.2015 Perşembe günü, Bölge genelinin yağışlı, yağışların sahillerde yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde ise kar şeklinde olacağı; 13.02.2015 Cuma günü İse Bölge genelinde yağışların sahillerde yağmur ve karla karışık yağmur. iç kesimlerde ise kar şeklinde ve yağışlar Samsun’un doğusu ile İlimiz çevrelerinde yer yer kuvvetli yağmur ve İç kesimlerde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

Meydana gelmesi tahmin edilen kuvvetli poyraz fırtınası, hava sıcaklıklarında hissedilir derecede azalış, kuvvetli ve yoğun kar yağışları ile şiddetli yağışların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı (kuvvetli rüzgar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, buzlanma don, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmesi vb.) gerekli tedbirlerin alınarak hazırlıklı olunması. can ve mal kaybının önlenmesi için halkımızın uyarılması hususunda ilgili kurum ve kuruluşlar ile 19 ilçe Kaymakamlığına gerekli uyarılar yapılmıştır.

Bölgemiz için yapılan meteorolojik uyarıların takip edilmesi ve güncel bilgilere sahip olunması faydalı olacaktır.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde