23 Temmuz 2024

“Şehidime Mektup” Adlı Yarışmanın Dereceye Giren Eserleri Belirlendi.

  • PDF

Üniversitemiz 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü tarafından Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümü sebebiyle bu yıl 3. sünü organize ettiği “Şehidime Mektup” adlı yarışması sonuçlandı. Üniversitemiz öğrencilerinin tarihi bilgilerinin pekişmesi ve ülkemizin istiklal mücadelesindeki en önemli dönüm noktası olan Çanakkale Savaşlarının ruhunu hissetmeleri amacıyla düzenlenen yarışmada toplam 100 öğrencinin birbirinden özel şiir ve mektupları değerlendirildi.

ODÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen yarışmada 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübünün akademik danışmanı Öğretim Görevlisi Reşit Akdağ Başkanlığında, Öğretim Görevlisi Mustafa Büyük ve Öğretim Görevlisi Yüksel Bilgin’in bulunduğu jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda "şehitlik" kavramı temalı mektup ve şiir dallarında dereceye giren eserler titiz bir çalışma neticesinde belirlendi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda mektup dalında "Şafak 10" rumuzlu ODÜ Teknik Bilimler MYO öğrencisinin “Şafak 10’du Oğul” adlı eseri  1. seçilirken "Samsunlu 55" rumuzlu ODÜ Teknik Bilimler MYO öğrencisinin “Şehitler Unutulunca Ölürmüş” adlı eseri 2., "Makber" rumuzlu Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencisi Büşra Seven’in “Mehmedim” adlı eseri 3. Olarak dereceye girmeye hak kazandı.

Şiir dalında ise; "Şair Dadaş" rumuzlu Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Ferhat Bazu’nun “Şehidim” adlı şiiri 1. liğe layık görüldü. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada "Kızıl rumuzlu" Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Hilal Ergün’ün Şehidim eseri 2., "Yetim Genç" rumuzlu Akkuş MYO Bilgi Yönetimi öğrencisi Okan Aydede’nin “Kanın Yerde Kalmayacak Şehidim” adlı şiiri ise 3. oldu.

Üniversitemiz öğrencilerinin Çanakkale Savaşlarında can veren şehitlerimizi yad ettiği şiir ve mektuplarının değerlendirildiği yarışmada dereceye giren eser sahiplerine ödüllerinin önümüzdeki günlerde düzenlenecek kutlama töreni ile verileceği bildirildi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde