23 Temmuz 2024

ULAŞTIRMA BAKANI LÜTFİ ELVAN ORDU’DA

  • PDF

Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı çalışmalarını yerinde incelemek üzere Ordu’ya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
Ordu Valiliğine gelişinde, vali yardımcıları ve daire müdürleri tarafından karşılanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra valilik makamına geçti. Burada bir süre dinlenen Bakan Elvan, Vali İrfan Balkanlıoğlu’ndan brifing aldı. Bakan Elvan, brifingin ardından yaptığı açıklamada, bakanlık olarak Ordu iline 12 yılda yaptıkları yatırım miktarının 2.9 milyar lira olduğunu söyledi. Bakan Elvan, “Sadece Ulaştırma Bakanlığı olarak 2.9 milyar liralık yatırım yapmışız. Bu çok önemli bir miktardır. Bu yatırımlara tabii ki devam edeceğiz. Ordu ili için öngörülen toplam tünel sayısı 66’dır. Bunlarından 58 adedini tanzim ettik. Bunlar, Ordu’da yaşayan her bir vatandaşımız için hayaldi. Bu hayalleri biz gerçeğe dönüştürdük. Şuan 8 tünel üzerinde çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.
Bakan Elvan, bu ziyaretin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Burada Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve belediye yönetim kadrosu tarafından karşılanan Bakan Elvan, “Orduluların parlamentoda birlikte çalışmaktan onur duyduğum, şeref duyduğum, son derece dinamik, çok hızlı hareket edebilen doğru kararları verebilen, halkla bütünleşebilen Enver Beyi Büyükşehir Belediye Başkanı olarak güçlü bir destekle bu makama oturtması çok önemlidir diye düşünüyorum” dedi.
Ziyaret için Bakan Elvan’a teşekkür eden ve sağladığı katkı ve desteklerin önemine vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, “Seçimlerden sonra Cumhurbaşkanımıza desteğiyle birlikte iktidarımızın bu bölgede desteklediği illerimizden bir tanesi oldu. Biz bunun faydalarını hemen seçimden sonra gördük” ifadesini kullandı.

“ORDU AK PARTİ DÖNEMİNDE PARLADI”
Başkan Enver Yılmaz, ziyarette yaptığı konuşmada, “Büyükşehir olarak yeni yapılanma süreciyle birlikte kurumsal kimliğimizin oluşturulması konusunda orta ve uzun vadeli doğru bildiğimiz hamlelerin hepsini yaptık. Devraldığımızda toplam personel giderimiz bütçemizin yüzde 44'ü iken şu anda personel giderlerimiz bütçemizin yüzde 21'i civarında. Özellikle, küçülme modelini geliştirmek sureti ile 1815 olan personelimizi havuz dediğimiz Devlet Personel Başkanlığına göndermek sureti ile 1400'lere kadar düşürdük. Hiç popülist politika yapmadık, sıkıştığımız yerde de başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve saygıdeğer Bakanlarımız bizlere her zaman destek verdi. Bugünde özellikle ulaşım ağında, başta karayollarımız olmak üzere zira Ordu ili karayollarında geçmişten kaynaklanan sıkıntılı illerden bir tanesiydi, ama bizim iktidarımızda özellikle son dönemde de parlayan illerden bir tanesi oldu. Halen Türkiye'nin en uzun tüneli Ordu'da. 3600 metrelik Bolu Tüneli'ni yapamayan iktidarlardan, sadece 62 kilometre tünel uzunluğu olan bir ilde siyaset yapmanın onurunu bu hükümetimiz bizlere tattırdı, yaşattırdı. Biz inşallah sizlerin, başta havalimanımız olmak üzere, ulaşım anlamında karayolları ve diğer birimlerden verdiğiniz destekten dolayı tüm Ordulu hemşehrilerimiz adına gönülden teşekkür ediyoruz, sizleri ve sizlerin şahsında saygıdeğer Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ENVER BEY TAM İSABET”
Ordu’da olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Elvan ise, “Parlamentoda birlikte çalışmaktan onur duyduğum, şeref duyduğum, son derece dinamik, çok hızlı hareket edebilen doğru kararları verebilen, halkla bütünleşebilen Enver Beyi Büyükşehir Belediye Başkanı olarak güçlü bir destekle bu makama oturtması çok önemlidir diye düşünüyorum” diye başladığı konuşmasına, “Biliyorsunuz, belediyecilik alanında Sayın Cumhurbaşkanımızın, İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde gerçek anlamda belediyeciliğin ne olduğunu tüm Türkiye tanıdı. Ve onunla birlikte Türkiye'de ak belediyecilik anlayışında çok önemli gelişmeler sağlandı ve belediyelerimizin başarısı sayesinde örnek kentlerimiz oluştu” şeklinde devam etti.

“ORDU’NUN GELECEĞİ PARLAK”
Ordu’nun seçimlerle birlikte örnek bir il olduğuna vurgu yapan Bakan Elvan şöyle konuştu:
“O kentlerimizde inanılmaz gelişmeler yaşandı ve bunun bir örneğini de bugün siz Ordu'da görüyorsunuz ve göreceksiniz. O nedenle ben Ordu halkını kutluyorum. Gerçekten Ordu'nun çok önemli bir potansiyeli var. Özellikle belediyecilik açısından bugüne kadar değerlendirilememiş olan potansiyelini inşallah Büyükşehir Belediye Başkanımız halkımızın da verdiği o güçlü destekle gerçek modern bir kente Ordu'yu dönüştürecek bundan eminiz. Bu konuda en ufak bir kaygımızda söz konusu değil. Ben kendisini de kutluyorum. Hele hele tüm ilçelerle birlikte bütün olarak bu başarıyı göstermeleri Türkiye adına da örnek olabilecek bir hadise diye düşünüyorum. Diğer önemli bir husus değerli arkadaşlar elbette belediyelerimiz bu çalışmalarını yürütecek ama bizde bakanlık olarak altyapı yatırımlarının güçlendirilmesi, özellikle illerimiz arasındaki bağlantıların daha da iyileştirilmesi, insanlarımızın birbirleriyle olan etkileşiminin arttırılması, güçlendirilmesi hususunda gerekli desteği ve yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Ki Ordu-Giresun havaalanı bir anlamda Ordu'yu dünyaya entegre eden bir proje, dünyayla bütünleştiren bir proje. Yarın bu havaalanı açıldıktan sonra dünyanın dört bir yanından Ordu'ya misafirleriniz gelecek, turistleriniz gelecek. Bu yörenin o potansiyeli, denizi, yeşili bir anlamda faydaya dönüşmüş olacak. O nedenle ben gerçekten Ordu'nun geleceğini son derece parlak görüyorum. Hele hele güçlü bir hükümet güçlü bir Başbakan, güçlü bir Cumhurbaşkanı, güçlü bir kabine ve hükümet olarak yaptığımız yatırımlar belediyelerimizin de özellikle yerel yönetimlerde belediye başkanlarımızın da bu başarısı Türkiye'nin gelişmesini daha da perçinleştirecek daha da yukarılara çıkmasına vesile olacaktır diye düşünüyorum. Biz Ordu'nun her bir meselesini hem Sayın Valimiz hem de Büyükşehir Belediye Başkanımız ile detaylı olarak konuştuk, tartıştık. Sorunları bütün olarak bize aktardılar, özellikle Ulaştırma Bakanlığı olarak bizim uhdemizde olan alanlara yönelik olarak bunların her birini teker teker gerçekleştireceğiz arkadaşlar hiçbir tereddüdünüz olmasın. Biz bakanlık olarak, Sayın Valimizle, Büyükşehir Başkanımızla, Milletvekillerimizle el birliği, iş birliği halinde inşallah Ordu'muzu, Ordu ilimizi daha da yukarılara çekeceğiz. Gerçekten bu bölgede örnek olabilecek modern kentlerimizden biri haline Ordu ilimiz dönüşecek. Bu potansiyele fazlasıyla da sahip. Değerli arkadaşlar ben hepinize teşekkür ediyorum, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm Ordulu hemşehrilerimize de teşekkür etmek istiyorum.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde