23 Temmuz 2024

KÜÇÜK YAŞTA BÜYÜK SORUMLULUK

  • PDF

 

On üç yaşındaki Aleyna iki kardeşi ve babasıyla birlikte zor şartlar altında hayat mücadelesi veriyor.

Aleyna bir yandan okula giderken bir yandan da iki kardeşine annelik yapıyor.

Beş yıl önce 8 yaşındayken annesinin kendilerini bırakıp gittiğini ve o günden beri kardeşlerinin bütün ihtiyaçlarını kendisinin giderdiğini belirten Aleyna; “ Maddi manevi zaman zaman zorlandığımız oldu. Annem bizi bıraktığı zaman en küçük kardeşim bir buçuk yaşındaydı. Kardeşlerimi o kadar çok seviyorum ki onlara baktığım için asla şikayetçi olmadım” dedi.

“Kardeşlerime Bakmaktan Hiç Bir Zaman Şikayetçi Olmadım”

Büyük Ata Okulunda yedinci sınıf öğrencisi olduğunu belirten Aleyna; “ Benden başka iki kardeşim daha var. En küçüğümüz Nihat altı yaşında ve ondan büyüğü Hasan on yaşında. Babam şu anda balıkçılık yapıyor. Bundan beş - altı yıl önce annemiz bizi bıraktığı zaman büyük bir sorumluluğun altına girdim. Başlangıçta babam beni ve kardeşlerimi yuvaya bıraktı. Üç ay kadar yuvada kaldık. Daha sonra babam bizi yuvadan tekrardan yanına aldı. Bir süre Çamaş’ın Sakargeriş köyünde oturduk. Bir süre de babamın bekçilik yaptığı bir evde oturduk. Daha sonra buraya taşındık. Bu evin temizliğini, yemeğini ve kardeşlerimin bakımını yapıyorum. Ama hiç bir zaman şikayetçi olmadım. Ev temizliği zor değil. Kardeşlerimin ödevlerinde onlara yardımcı oluyorum. Zaten öğretmenlerimiz de bize büyük destek veriyorlar. Maddi ve manevi her zaman yanımızda oldular. Maddi sıkıntı çektiğimiz çok zaman oldu. Bazen yiyecek bir şeyler alamadığımız, ya da eve eşya almak istediğimizde paramız olmadığı için alamadığımız zamanlar oluyor. Mesela babam çalışmaya başladığında yavaş yavaş evimize eşya alabileceğimizi söyledi. Buz dolabımız bozuk babam çalışıyor ama halen daha buz dolabı alamadık” dedi.

“Maddi Destek Aldığımız Hiç Bir Kurum Yada Şahıs Yok”

Herhangi bir kurumdan maddi yardım alıp almadıklarını sorduğumuz Aleyna; “ Çamaşta kaldığımız zaman belediye bize yardım parası veriyordu. Daha sonra bu para ödenmemeye başladı. Buradaki Kaymakamlığa da başvurduk fakat geri dönüş olmadı. Şu anda maddi destek aldığımız hiç bir kurum yada şahıs yok. Elimden geldiği kadar kardeşlerime iyi bakmaya çalışıyorum. Onlar benim herşeyim” dedi.

Evlerinde yeteri kadar eşya bulunmadığını belirten Aleyna “ Bize yardım edilmesini bekliyoruz. Çok fazla eşyamız yok. Babam çalıştığı parayla gerekli şeyleri almaya çalışıyor ancak onun da parası bu kadarına yetiyor”” diyerek sözlerine son verdi.

Yeni Haber Gazetesi olarak ziyaret ettiğimiz Aleyna, yaşının aksine büyük bir sorumluluk göstererek kardeşlerini büyütüyor, okula hazırlıyor, yemeklerini yapıyor ve elinden geldiği kadar onlara yardımcı oluyor. Yaşadıkları evde büyük eksiklikler olan Aleyna ve ailesine gerekli merci ve kurumların yardım eli uzatacağından eminiz.  

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde