23 Temmuz 2024

“Donanımlı Bir Ziraat Odası Başkanı Hepimizin Lehine Olacaktır”

  • PDF

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, fındık fiyatlarındaki yükseliş ve yaklaşan Ziraat Odası Seçimi ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Fındığın bölgemiz için çok önemli olduğuna dikkat çeken Ali Feyzi fındık fiyatlarında çok ciddi bir yükseliş olduğunu ve bu yükselişin fındığın geleceğine zarar verebileceğini ifade etti.

Ziraat Odası ve Ticaret Borsası’nın fındık için çaba sarf eden kardeş kurumlar olduğunu belirten Feyzi; “ Bilindiği gibi yakın zamanda Ziraat Odası Başkanı seçimleri var. Seçimler sonucunda inşallah fındık adına kalite ve verimliliği artırabilecek donanımda bir isim seçilir. Birlikte koordinasyonlu bir şekilde üreticinin lehine çalışmalara imza atarız” dedi.

Ziraat Odası Başkanlığı için yarışan üç arkadaşımıza da bu yolda başarılar diliyoruz diyen Başkan Ali Feyzi; “Kim olur noktasında adres göstermek doğru olmaz. Fakat Ziraat Odası’nın önemi ile ilgili şu konulara değinmek istiyorum. Ziraat Odası Borsaların kardeş gruplarıdır. Atılan her olumlu yada olumsuz adım çiftçiyi otomatik olarak etkiler. Çiftçi olmadan Borsa’da olmaz Ziraat Odası’da olmaz. Bu yüzden Ziraat Odası’nda tecrübeli, birikimli bir adayı olması hem Fatsa’mızın çiftçisi için olumlu bir gelişme olacaktır hem de Borsa ve fındık için önemli bir gelişme olacaktır. Ziraat Odası seçimlerini de ben yakından takip ediyorum” dedi.

“Fındığın Geleceği Adına Birlikte Çalışmak Zorundayız”

Feyzi ; “Ziraat Odasında ziraatı bilen fındık ile ilgili kalite ve verimi artırabilecek çalışmalar yapabilecek bir arkadaşımın Ziraat Odası’nın başında olması beni ziyadesiyle mutlu edecektir . Çünkü fındıkta kaliteyi artırmaya ciddi derecede ihtiyaç vardır. Fındıkta dallar gittikçe yaşlanmakta ve köylerdeki yaşlanan nüfus fındığa yeterince hizmet edememektedir. Bu sebepler neticesinde ise fındıkta ciddi bir rekolte düşüşü yaşanmaktadır. Bu rekolteyi artırmak için Ziraat Odalarının seferberlik ilan etmesi gerekiyor. Biz Ziraat Odası ve Borsa işbirliğinde fındığın geleceği için hep birlikte çalışmak zorundayız. Bu kurumların verimli çalışması otomatikmen fındığın da kalitesini artıracaktır. Bu çalışmaların yanı sıra fındığa alternatif olacak projeler üretilmeli ve bu projelerde bizlerle entegreli çalışabilmelidirler.  Bu bağlamda bilgi ve birikimi odaya katkı sağlayacak bir arkadaşımızın seçimi kazanmasını istiyorum. Fatsa’mız adına seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

“Nasıl 5 Liralık Fiyatlar Tehlikeliyse, Aşırı Yüksek Fiyatların Da Zararlı Olacağını Düşünüyorum”

Fındık fiyatlarındaki yükseliş hakkında da açıklamalarda bulunan Ali Feyzi; “Bu fiyatlar üzerinde çok fazla yorum yapmayı anlamlı görmüyorum. Fiyatlar tahmine dilmeyen seviyelere gelmiştir. Nisan ayını dört gözle bekliyoruz. İnşallah fındık ülkenin her tarafında olur ve hiç bir mağduriyet yaşanmaz. Fiyatlar ile ilgili afagi yorum yapan insanlar adına da üzülüyorum. Çünkü elinde tonlarca fındığı olan insanlar fındık elli lira da olsa kıyamıyor. Bu anlayışı da kınıyorum. Fındığın fiyatının aşırı yükselmesi fındığın geleceğine zarar vermektedir. Dünyada sadece fındık üreten ülke biz değiliz. Aşırı yüksek fiyatlar nedeniyle fındık üreten ülkelerin, üretimlerini misli misline çıkarmak için çaba sarfedeceklerini düşünerekten,  fındığın çok olduğu yıllarda fındık fiyatlarına zarar verecektir. Bu gün bu sevincimiz yarın kursağımızda kalır. Nasıl 5 liralık fiyatlar tehlikeliyse, aşırı yüksek fiyatların da zararlı olacağını düşünüyorum. Bu konuda konuşan arkadaşlarımızdan da daha dikkatli konuşmalarını rica ediyorum. Dikkat ederseniz Ordu’da bir kişiden başka hiç kimse fındık hakkında yorum yapmıyor. Çünkü fiyat beyanat verilecek durumda değildir. Aşırı yüksektir. Bu saatten sonra yüksek fiyatlara da müdahale edilmesi lazım. İleri dönemlerde fındık mahsulü için olumlu bir süreç diliyoruz” diyerek açıklamalarına son verdi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde