23 Temmuz 2024

Tabelaları Ya İndireceğiz Yada Küçülteceğiz

  • PDF

Fatsa’da Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında faaliyet gösteren esnaflardan bir kısmı Büyükşehrin reklam ücret tarifesini çok bulunca farklı çözümler üretmeye başladı. Esnafların bazıları vergi ödememek için tabelalarını sökerken, bazıları ise folyo ile kaplatmayı tercih etti.
Büyükşehir olmadan önce reklam vergilerini ilçe belediyesine ödeyen esnaflar, artık bundan sonra Büyükşehrin sorumluluğundaki alanlarda bu vergiyi büyükşehir belediyesine ödeyecek. İlçe belediyelerinin ücretlendirme tarifesi ile büyükşehir belediyesinin ücret tarifesi farklı olunca esnaflar da alternatif çözümler üzerine yoğunlaştı.
Esnafların bazıları tabelalarını sökerken, bazıları ise camlarındaki reklamları kapatmak zorunda kaldı. Tabelasını sökmek istemeyen ancak fazla vergi de ödemek istemeyen bazı işyeri sahipleri tabelaların üzerini tek renk folyo ile kaplatarak, reklamsız bir ticaret yapmayı tercih ediyor. Şeffaf kapı camının üzerindeki reklamdan bile vergi alınması için Büyükşehir belediyesi tarafından çalışmaların başlatıldığını belirten esnaflar, ücreti çok buldukları için böyle bir çözüm ürettiklerini ifade ederlerken, bazı esnaflar ise fahiş ücretlendirme karşılığında tabelalarını küçültmek zorunda kalacaklarını açıkladılar.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde