23 Temmuz 2024

“Çınar Festivali Ve Cip Şenliği Öngörüsüzlükten Kayboldu”

  • PDF

 

Bu hafta Yeni Haber Gazetesi olarak kamuoyuna “Fatsa’nın sosyal ve kültürel açıdan en büyük eksiklikleri sizce nelerdir?” sorusunu yönlendirdik.

Aldığımız cevaplar doğrultusunda Fatsa’da bu plartformda büyük bir eksiklik olduğunu gördük. En başta Fatsa Çınar Festivali ve Cip Şenliğinin sürdürülememezliğinden şikayetçi olan vatandaşlar bu etkinliklerin öngörüsüzlükten dolayı kaybolduğunu iddia ettiler. Çeşitli görüşlerin ortaya çıktığı bu söyleşimizde vatandaşlar ilginç meselelere parmak bastı.

İşte vatandaşların beklenti ve düşünceleri;

Fatsa’nın sosyal ve kültürel açıdan en büyük eksiklikleri sizce nelerdir? 

Eşref Aktepe; “ çok büyük bir eksiklik. Neyi var demek daha doğru olurdu.Fatsa’nın sosyal ve kültürel açıdan en büyük eksikliği borç batağına saplanmış belediyedir. Bizim gibi ilçelerde bu tarz faaliyetler belediyeler eliyle ya da belediyeler aracılığıyla yapılır. Ancak mevcut durumda bu mümkün değil.
Yapılabilecek etkinliklerden ziyade elimizdeki faaliyetleri bile kaçırdık. Bir Çınar festivali bir Jeep şenliği işbilmezlik ve öngörüsüzlük yüzünden kayboldu gitti. Bu büyük organizasyonları tekrar canlandırırsak diğer etkinlikler kendiliğinden oluşacaktır” dedi.

Ayşegül Çalış; “ Bir Ordu’ya bir Ünye’ye baktığımızda insanların içine girip vakit geçirebileceği eğleneceği hem sosyal hem de kültürel o kadar çok yer var ki bizim halkımız bile hafta sonunu geçirmek için Ordu’ya gidiyor. Ünye’nin sahilinde insanlar gezerken huzur buluyor eğleniyor ama Fatsa sahilinde kokudan geçilmiyor. Farklılık yaratabilecek hiç bir şey yok. Bizler Ordu Ünye’yi tercih etmek yerine neden onlar Fatsa’yı tercih etmesin ki?

Soner Yılmaz; “Sosyal ve kültürel açıdan Fatsa’da çok büyük bir eksiklik söz konusu. Örneğin sahil 10-15 yıldır aynı konseptte. Yürümekten başka bir halta yaramıyor. Basketbol oynamak istesen bile yıkılmış paslanmış tel örgüleri görünce dahi insanın hevesi kaçıyor. Sahası ve potası içler acısı zaten. Başka bir örneğe gerek duymuyorum. İlk olarak belediye kendi zihniyetini paradan uzaklaştırıp sosyal ve kültürel anlamda bir şeyler yapmamız gerek diye düşünmesi lazım. Bu zihniyete girdikten sonra gerisi zaten gelir.

Zekeriya Eruzun; “Bu işe kitap okuma seferberliğiyle başlanmalıdır. Herkes nasıl yemek yiyorsa, okumak da temel bir ihtiyaç haline gelmelidir. En çok da bu şehrin kaderine hükmeden kurum, kuruluş ve STK yöneticileri okumak zorundadır. Şurası çok açık ki; yöneticiler yeterince okumadıkları için sosyal ve kültürel yaşamın önemini kavrayamıyor ve bu işi bir “angarya” olarak görüyorlar. Birçok yönetici sosyal anlamda kapalı devre bir yaşam sürüyor. Böyle yaşayanlar; çocukların, gençlerin, kadınların, topyekûn insanların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını hiçbir zaman göremezler. Okumanın yanı sıra geniş katılımlı, herkesin söz söyleyebileceği toplantılar düzenlenmelidir. Toplantıların bir şov ortamı olmamasına özen gösterilmelidir. Katılan her birey samimi olmak zorundadır. Konu, uzun ve çok boyutlu. Şimdilik bu kadarıyla yetinmek istiyorum. Bu sorunu gündeme taşıdığı için Yeni Haber’i ve çalışanlarını kutluyorum” dedi.

Aslıhan Kuzu; “Senede bir de olsa çınar festivalleri oluyordu. Artık oda olmuyor. durum gittikçe kötüye gidiyor maalesef. 

Nazlı Soy; “Fatsa’da konser festival tiyatro adına hiç bir sosyal faaliyet yok boş zamanlarımızı değerlendirebileceğimiz hiç bir alan yok. Bu konuda yetkililerin bir şeyler yapması öncelikle biz gençleri memnun edecektir.

Tülay Demirbaş; “Çok fazla eksik var Fatsa da ama buna sadece somut bakılıyor ne yazık ki. İnsanların biraz da ruhunu doyurmak gerekir ancak o zaman daha mutlu bir toplum olabiliriz. Fatsa belediyesinin sitesini ziyaret edip kültür ve sanat bölümüne baktığımızda nedense on yıl önceki fotoğraflar çıkıyor karşımıza. Bu da konuyu yeterince özetliyor sanırım. Ben bir konuya daha değinmek istiyorum. Engelliler için hangi kültürel faaliyet yapılıyor kültür sarayında? Ya da Kültür Sarayı sizce amacı doğrultusunda işlev görüyor mu? Sadece düğün salonu olarak kullanmak ne kadar doğru. Ayda bir olan tiyatrolar ise yeterince duyuru yapılamadığı için vatandaşların bilgisi dahi olmuyor” dedi.

Yeni Haberin Notu: Kamuoyunun daha mutlu ve huzurlu olduğu bir sosyal ortamda yaşama dileği ve umuduyla….

Son Güncelleme: Çarşamba, 28 Ocak 2015 12:31

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde