23 Temmuz 2024

BAŞKAN UYGUÇ “ Gülü Seven Dikenine Katlanır”

  • PDF

Fatsa Devlet Hastanesi yapım aşamasında olduğu için poliklinikler şehir merkezinde farklı alanlara taşınmıştı. Bu durumdan olumsuz etkilendiklerini ifade eden hastane dolmuşçuları; “ İşlerimizde yüzde yetmişe yakın bir azalma oldu. Yolcu kapasitemiz büyük ölçüde düştü. Zor bir süreç geçiriyoruz. Bir süre bu duruma katlanmak zorundayız. Allah yardımcımız olsun” dediler.

 

 Bu durum bizi olumsuz etkilese de bir müddet bu duruma katlanmak zorundayız diyen  82 No’lu Hastane Dolmuş Kooperatifi Başkanı Hüseyin Uyguç, “Fatsa güzel bir hastaneye kavuşacak. Bu süreçte Fatsa halkı olarak anlayış ve sabır göstermeliyiz. Sonuçta gülü seven dikenine katlanır” dedi.

“Yolcu Potansiyelimizde Büyük Ölçüde Bir Düşüş Var”

Polikliniklerin taşınması nedeniyle yolcu potansiyelimizde ciddi bir düşüş oldu diyen Başkan Uyguç; “İnşaat esnada yatan hastamız olmadı. Polikliniklerin büyük bir çoğunluğu makronun olduğu yere geçtiğinden dolayı şehir merkezindeki hastalarımıza hitap edemiyoruz. Bazı vatandaşlar da yürüyerek gitmeyi tercih ediyorlar. Şu an hastahanede bulunan polikliniklere giden vatandaşlara hizmet edebiliyoruz. Geçtiğimiz hafta son yıkım gerçekleştiği için yatan hastaları da kabul etmediler. Yolcu sayımızda bir düşüş oldu. şöyle bir atasözü var; gülü seven dikenine katlanır. Birkaç yıl dişimizi sıkacağız. Bu esnada birtakım zorluklar yaşayacağız. Ama Allah yüzümüze güldü de mazotta bir düşüş oldu. Bu yıl fındığın olmaması nedeni ile de sıkıntı yaşamıştık fakat  en büyük sıkıntıya hastane polikliniklerinin şehir merkezine taşınması ile çektik. Hastalar ya civar illeri ya da özel hastaneler tercih ediliyor. Almış olduğumuz bazı bilgilere göre arka taraftaki binaların inşaatının bitmesiyle beraber poliklinikleri biten alanlara geri taşınacağı söyleniyor. Buda bizim için sevindirici bir haber” dedi.

Farklı farklı mahallelere taşınan polikliniklerin yerlerini bilmeyen hastalarında zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını belirten Uyguç; “Polikliniklerin yerini halen daha bilmeyen vatandaşlarımız var. Biz onları elimizden geldiği kadar doğru yönlendirmeye çalışıyoruz. Dolmuşlarımıza polikliniklerin nerede olduğu ile ilgili grafikler astık” dedi.

“Ulaşım noktasında insanların hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz”

Önemli bir kamu hizmeti verdiklerini ve bu anlamda duyarlı olunması gerektiğini ifade eden Uyguç, “Mecbur kalmadıkça korna çalmıyoruz. Ulaşım noktasında insanların hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Vatandaşların bizlerden beklentileri olduğu gibi, dolmuşçu esnafı olarak bizlerin de vatandaşlardan beklentisi var. Müşterilerimiz bir yolcuyu indirdiğimizde 10 metre ilerde bir başka yolcumuz inmek istiyor. Oysa kısacık mesafede ilk inen yolcuyla beraber o da inebilir. Yani 10 metre arayla 2 yolcu indirmiş oluyoruz. Bundan dolayı özellikle dar yollarda arkadan gelen araçları mağdur ediyoruz. Ama yaşadığımız ya da yaşamak zorunda olduğumuz gerçeklerdir bunlar” diye konuştu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde