23 Temmuz 2024

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Av. Rabia Gözpınar, Ülkelerin Gelişmişlik Seviyesi Kadının Statüsüne Bağlıdır

  • PDF

AK Parti Kabataş ilçe Kongresinde konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Gözpınar, “Dünyada yer alan ülkelerin gelişmişlik seviyelerini gösteren en önemli kriterlerden birisi yine kadınlardır. Kadınların yaşadıkları ülkelerdeki durumları, karar alma mekanizmalarındaki varlıkları, iş hayatına ve üretime katkı oranları, eğitim seviyeleri, kadın ve çocuk sağlığı konusundaki çalışmaları ve yatırımları gelişmişlik seviyesinin en önemli faktörleri olarak görülmektedir, Sağlık, Eğitim, istihdam, ve Karar Alma Mekanizmalarında kadının statüsünün yükseltilmesi için birçok düzenleme ve iyileştirme AK Parti hükümetleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu konudaki düzenlemeler üzerinde çalışmalar devam etmektedir dedi.

Bizim Medeniyetimizde Kadın Erkek Ayrımı Yoktur

Gözpınar, Bizim medeniyet idrakimizde temelde kadın ve erkek diye bir ayrıma gidilmeden insana bakılır, insan yaratılmışların en şereflisi olarak kabul görür. Bizim bütün gayemiz, insana, topluma, insanlığa hizmet etmektir. Nesillerin emniyetle korunması, yaradılışın muhafazasına bağlıdır. Ailenin, toplumun ve devletin en temel sorumluluğu kadın erkek ayrımına gitmeden adaletle hayatın korunmasıdır diyerek, Türkiye’nin toplumsal dokusunu, özünü “aile” oluşturduğu için, ülkemizde hem aile kurumu hem de anneler güçlüdür. Bu gücü biz en çok kültürümüzden, manevi değerlerimizden alıyoruz. Sosyal ve ekonomik alanda politikalar geliştirirken aile kurumunu hesaba katma, aile değerlerini gözetme ihtiyacı hissediyoruz ki, doğrusu da budur. Ekonomik alanda özellikle kadın istihdamı söz konusu olduğunda aile ile iş hayatı arasında dengeyi gözeten esnek çalışma modellerinin uygulanması gerektiğine inanıyoruz dedi.
AK Parti Ülkemizin Ufkunu Açmış, Özgün Ve Kalıcı Çözümler Üretmiştir

Gözpınar AK Parti’nin dürüst, dinamik, ilkeli kadroları ve ülkemizin ufkunu açan bir siyasal perspektifle Türkiye’yi layık olduğu aydınlığa kavuşturacağını belirterek, Partimiz geleneğin ve geçmişin birikimiyle, ülkemizin sorunlarına dünya gerçekleriyle paralel biçimde özgün ve kalıcı çözümler sunmayı hedeflemiştir. Zorlaştıran değil kolaylaştıran, bölen değil birleştiren, iten değil kucaklayan, haklı zayıfları haksız güçlülere karşı koruyan bir anlayışa sahibiz dedi.

Kabataş Kadın Kolları Başkanlığına Hatice Topçu Seçildi

Bugün Parti İlçe Binasında yapılan İlçe Teşkilatının 4.olağan Kongresine , İl Kadın Kolları Başkanı Av.Rabia Gözpınar , İlçe Başkanı Yaukp Akçay,Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkan Yardımcıları ve Kabataş'lı hanım delegelerin Katılımı ile yapıldı ,

Kongre Divan Başkanlığını İl Kadın Kolları Teşkilat İşleri Başkanı Ayşe Baysal'ın yaptığı kongrede tek liste ile seçime gidildi Başkan Adayı Hatice Topçu 110 delegenin oyunu alarak İlçe Başkanı seçildi , Kongrede İl Kadın Kadın Kolları Başkanı Av.Rabia Gözpınar, İlçe Başkanı Yaukp Akçay ve Belediye Başkanı Yakup Yılmaz birer konuşma yaptı.

Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, Kadınlar Lokalini Hizmete Açacağız

Kongrede konuşan ,Belediye Başkanı Yakup Yılmaz çalışmaları hakkında bilgi verdi, kadınların talebi olan İlçeye kadınlar lokalinin sözünü vererek en kısa zamanda kadınlar lokalini açıp sizlerin hizmetine sunulacaktır dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde