23 Temmuz 2024

Pazarcılar Büyükşehirden DERTLİ

  • PDF

Fatsa Seyyar Pazarcılar Koruma ve Yaşatma Derneği başkanı Kemal Çatalkaya basın toplantısı düzenleyerek, Ordu Büyükşehir Belediyesinin bu hafta almaya başladığı yer işgaliye paralarının çok yüksek olmasıyla ilgili tepkilerini dile getirdiler.

Konuyla ilgili o açıklama yapan Fatsa Seyyar Pazarcılar Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kemal Çatalkaya,  Büyükşehir olmadan önce Fatsa Belediyesine en fazla 3-5 lira işgaliye ücreti ödediklerini fakat Ordu Büyükşehir Belediyesinden gelen ekibin kendilerinden 15 ile 20 lira arası ücret talep ettiklerini söyledi. İlerleyen günlerde de metrekaresi 2.5 Tl den ücret alacaklarını belirttiler” dedi.

Bu ücreti talep edebilmeleri için önce kapalı pazar yerinin yapılması gerektiğini ifade eden Çatalkaya, “Dün Ordu Büyükşehir Belediyesinden gelen ekipler, üyelerimden çok yüksek fiyatlarda ücret talep etmişler. Bizi Fatsa Belediyesine bıraksınlar. Biz bu ücreti ödeyecek kadar kazanmıyoruz. Bizler çocuklarımızın rızkını neden bu şartlar altında Büyükşehir’e verelim ki?” dedi.

Pazarcı esnafın zor geçindiğini hatırlatan Çatalkaya, “Benim başkanlığını yapmış olduğum dernek gariban derneğidir. Ben bu esnafımdan ayda 5 lira aidat ücreti topluyorum. Çünkü esnafım zor durumda ve bitik. Başkaları geliyor benim esnafımdan 15 lira ücret talep ediyor. Sizlerin ne hükmü, ben görevlilerin yüzünü dahi görmemişim. Benim haberim olmadan benim üyelerimden bu para toplanamaz. Ben bu dernekte 100 tane milletvekilini karşıladım. Fatsa Belediyesine bağlı kalalım ve eski ücreti bizlerden yine alsınlar. Bizi bizimle bıraksın. Biz kendimize yetiyoruz” diye konuştu.

Çatalkaya, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile görüşerek durumu kendilerine izah edeceğini de sözlerine ekledi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde