23 Temmuz 2024

Radyocu Ve Tiyatrocu Semra Şimşek Sesiyle Büyülüyor…

  • PDF

‘Hey Gidi Karadeniz’ Dedi, İnternette Fırtına Gibi Esti.

 

Başarılı tiyatro çalışmalarıyla ve radyo yayıncılığıyla bilinen Semra Şimşek, arkadaşlarıyla birlikte yaptığı amatör bir kliple sosyal medyayı kasıp kavurdu. Okuduğu ‘Ander Sevdaluk’ adlı Karadeniz türküsüyle bir anda on binlerce insanın dikkatini çeken Semra Şimşek, internetteki verilere ve tahmini hesaplara göre bu güne kadar yaklaşık 150 bin kişiye ulaştı.  

 

Başarı Nasıl Geldi?

 

İnternette fenomen haline gelen ‘Gorgan’ı özledük ya la’ grubuyla birlikte söylediği türkünün alt yapısını hazırlayan ve klibini çeken Şimşek, çalışmanın sosyal medyada yayınlanmasının üzerinden henüz bir ay bile geçmeden türkü severlerin hayranlığını kazandı. Beklenmeyen başarı karşısında tatlı ve mutlu bir şaşkınlık yaşayan Semra Şimşek, kitlelerden gördüğü bu ilgi üzerine yeni çalışmalara imza atacak gibi görünüyor. Amatör bir ruhla söylediği türküye, eğlence olsun diye bir de klip çeken Şimşek, şimdilerde teklif üzerine teklif almaya başladı. Önümüzdeki eylül ayında yapılacak düğünlerden bile teklifler alan Şimşek, buna özel organizasyonlardan gelen teklifler de eklenince tatlı bir telaşa kapıldı.

 

Bir Ay Olmadan 150 Bin Kişiye Ulaştı

 

Bu günlerde hummalı bir şekilde repertuar çalışmasına yoğunlaşan Şimşek’in internette ulaştığı kitlelerin sayısal bilgisi şöyle:

 

Söz konusu klip ilk kez ‘Gorgan’ı özledük ya la’ sayfasında paylaşıldı. Daha sonra youtub’a atıldı. Son verilere göre klip bu sayfada 1384 kez paylaşıldı. Ayrıca 36 bin görüntülemeye ulaştı. ‘Müzisyen Baki Yiğit’ sayfasındaysa 400 paylaşım, 14 bin izleme göze çarpıyor. Facebook’ta bulunan ‘Ordum’ sayfasına bakıldığında 14 bin izleme, 388 paylaşım olduğu görülüyor. Semra Şimşek’in fecebook’taki kendi sayfasında 7500 izlenme, 253 paylaşım dikkati çekiyor. Video paylaşım sitesi olan youtub’a bakıldığında görülen izlenme rakamı 1200… Bütün bunların yanı sıra çeşitli sitelerde 20 bin civarında görüntüleme tespit edildi. Rakamlar alt alta toplandığında ve tespit edilemeyen paylaşımlar hesaba katıldığında klibin yaklaşık olarak 150 bin kişiye ulaştığı tahmin ediliyor. Bu yoğun ilgi devam ettiği sürece klibin daha yüksek sayıda kitlelere ulaşacağı öngörülüyor.

 

Semra Şimşek; “Şaşkınım Ama Mutluyum”

 

Konuya ilişkin açıklama yapan Semra Şimşek; “Sesimle ilgili bana bir şey sormayın. Bu kadar beğenileceğini, üstelik kendi sesimi beğenebileceğimi ben de bilmiyordum. Yakın çevremde sesimin güzel olduğunu söyleyenler hep olmuştur. Bazen tiyatro oyunlarında öylesine şarkı söylediğim de olmuştur. İnanın; bu işe girerken hiçbir beklentim ya da iddiam yoktu. İmkânlar ölçüsünde kullandığımız müzikal alt yapıya veya imkânlar çerçevesinde çektiğimiz klibe teknik açıdan birtakım eleştiriler aldık. Bunları son derece doğal ve samimi karşılıyorum. Buna rağmen ekipteki arkadaşların bu anlamda çok ciddi emekleri olmuştur. Bu anlamda ‘Gorgan’ı özledük ya la’ ekibindeki değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Onlarla daha çok çalışmalar yapacağız. Ama sesimle ilgili aldığım olumlu eleştirilerin beni hem mutlu ettiğini, hem de şaşırttığını rahatlıkla söyleyebilirim. Şu andan itibaren yaptığım bu işe daha ciddi ve sorumluluk duygusu içinde bakmak zorundayım. Halkımız, çalışmalarımızı takdir ettiği sürece yolumuza devam edeceğiz.” dedi.  

Öte yandan ‘Ander Sevdaluk’ adlı türkü klibi başta Ordu Tv olmak üzere Karadeniz’e yayın yapan birçok uydu kanalında da yayınlanmaya başladı. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde