23 Temmuz 2024

Şener; “Kumru’ya Akıllı Hastane Yapılacak”

  • PDF

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili İhsan Şener, Kumru'ya 50 yataklı yeni Devlet Hastanesinin ihalesinin 16 Şubat 2015'te gerçekleşeceğini söyledi.
10 Milyon lira maliyetli olacak yeni hastane inşaatı, ihalenin ardından yetkili firma tarafından hemen başlanacak.
Mevcut hastanenin yanında bulunan boş araziye yapılacak olan hastane'nin keşif çalışmaları tamamlanarak projesi hazırlanmıştı.
Kumru Devlet hastanesi, 50 yatak kapasiteli ve akıllı bina teknolojisine sahip olarak yapılacak.
Şener, "Kumru Devlet Hastanesi'nin kapasite yetersizliği nedeniyle uzun süredir gündemimizdeydi. Geçtiğimiz yıl başlamayı planlıyorduk ancak bu yıla kaldı. Sağlık Bakanımız ile yaptığımız görüşmeler ile Kumru Devlet hastanesinin ihalesi 16 Şubatta gerçekleşecek. Mevcut hastanenin boş yerine 50 yataklı ve modern bir Kumru Devlet hastanesi yapılacak. Hastane inşaatının hazırlıkları tamamlandı. İhalesinin ardından yetkili firma hemen çalışmalara başlayacak."dedi.

Yapılacak olan yeni hastanenin toplam inşaat alanı yaklaşık 34.100 m2’den oluşmakta. Planlanan kapalı alan 10.681,99m2, açık otopark alanı 477,14 m2 ve kapalı otopark alanı ise 1.088,91 m2.

Projede 10 adet tek kişilik, 20 adet çift kişilik oda, 3 ameliyathane, 7 yataklı genel yoğun bakım ünitesi, 11 yataklı diyaliz merkezi, 2 doğum salonu bulunuyor. Ayrıca toplamda 13 yataklı acil muayene, müşahede ve gözlem odası ve toplam 17 poliklinik mevcut.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde