23 Temmuz 2024

ERDİK; “ SPORCULARIMIZA MADDİ MANEVİ DAHA ÇOK DESTEK VERMELİYİZ”

  • PDF

Antalya’nın Belek ilçesinde yapılan 2. Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonasında derece yapan öğrenciler, Fatsa Genç İş Adamları Derneği (FAGİAD) tarafından ödüllendirildi.

Yapılan şampiyonada, Avrupa 2.’si seçilen Edanur İster ile Avrupa 3.’sü olan Mervenur Ertepe, Gökdeniz Karakuyruk ve Zümrenur Karayel Fatsa Genç İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Serkan Erdik tarafından ödüllendirildi.

Öğrencileri FAGİAD’da karşılayan yönetim kurulu üyeleri, sporcuları tek tek tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

“ Birlik ve Beraberlik Başarıyı Getirir”

Fatsa’da bulunan genç sporculara daha fazla destek verilmesi gerektiğine dikkat çeken Erdik; “ dünyanın en genç nüfusuna sahip olan Türkiye’nin hala bir çok spor dalında istenilen başarıya ulaşılamadığını görmekteyiz. Bunun temelinde yatan en öznemli sorun bir çok branşın alt yapısında olan eksiklikler, küçük ölçekte Fatsa’yı örnek verdiğimizde bu işe her şeyi ile emek veren hocalarımızın bir çok eksikliklerini gidermek için maddi ve manevi destek bulmaya çalıştığını görmekteyiz.  Bu konuda herkesin bu genç sporcu arkadaşlara daha çok destek vermesi gerektiği hakkında hemfikiriz. İnşallah bu bir başlangıç olur. Fatsa bu başarının bütün kurumların birlik olmasıyla elde edilebileceğini bir kez daha kanıtlamış olur” dedi.

 Fatsa genç İş Adamları Derneği (FAGİAD) olarak 2009 yılında kurulduklarını ve 6 yıldır spora gönül veren öğrencileri desteklediklerini söyleyen Başkan Erdik, “Gençleri spor salonlarıyla buluşturmak için bir proje hazırlamıştık. Bu proje bu başarılı öğrencilerimiz gibi diğer öğrencileri spora teşvik edecekti yalnız bizim projemiz değil de valiliğin projesi onaylandı. Bizler uzun bir zamandır Fatsa’daki bir çok spor aktivitesini takip ediyoruz. Öğrencilerimizin bu Avrupa’daki başarılarısını herkese duyurmamız gerektiğini ve böylece gençlerin spora olan ilgisini daha da artırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Avrupa kulüpler şampiyonasında Fatsa spor kulübü olarak tekvandoda bir öğrencimiz 2. ve üç öğrencimiz 3. olarak 4 tane ödülle Fatsa’ya geri döndü. Devletimiz milli sporcularımıza Spor Akademilerine sınavsız giriş hakkı tanıyor ve 900 lira tutarında bir burs veriyor. Biz FAGİAD ailesi olarak başarılarından dolayı bu öğrencilerimizi tebrik ediyor ve gücümüzün yettiği kadar bu öğrencilerimize destek olmaya devam edeceğimizi buradan ilan ediyoruz. ” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarına kendilerine vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür eden Fatsa Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Halil Bekyürek, “Başarının devamının gelmesi için çocuklarımızın mutlaka ödüllendirilmesi lazım. Ben desteklerinden ötürü FAGİAD yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Fatsa’da daha yetenekli sporcularımızın olduğuna inanıyorum. Bizler Fatsa spor kulübü olarak 9 yıldır faaliyetteyiz. Karadeniz bölgesinde ve Fatsa’da ilk defa Avrupa şampiyonluğunda iyi bir derece elde ettik. Ben destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde