23 Temmuz 2024

ARTIK SINAVLAR FATSA’DA YAPILACAK

  • PDF

Daha önce Trabzon ve İstanbul’da yapılan Gemi adamları Online Sınavları artık Fatsa^da yapılacak.

Fatsa Liman Başkanı Ahmet Bozdemir tarafından kurulması talep edilen "Fatsa Liman Başkanlığı Gemi adamları Online Sınav Sistemi" Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve Uçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nden onay gördü.

Türkiye genelinde 70 Liman Başkanlığı’nın 13’ünde Gemi adamları Online Sınav Salonu bulunmaktadır.
Liman Başkanlıklarına yeterlik yükseltmek için sınav başvurusunda bulunan denizciler İstanbul Gemi adamaları Sınav Merkezi tarafından sisteme kayıt edildikten sonra istedikleri sınav solanlarında belirtilen tarihlerde ve saat de uygun yer olması durumunda randevu alarak bilgisayar başında online sınava girmektedirler.
Fatsa İlçesinde bulunan denizcilik okulları mezunları ve yaklaşık 2.000 üzerinde faal olarak çalışan gemi adamının olması, Fatsa Liman Başkanlığı bünyesinde sınav salonu açılması için Bakanlık tarafından onay verilmesinde rol oynamıştır. Sınav Merkezinde 3 bilgisayar ile hizmet verildiğinden bir gün içersinde 6 kişi sınava girebilmektedir.
Zaman içersinde talebe bağlı olarak oturum ve bilgisayar sayısının arttırılması planlanmaktadır. Her oturumda 3 kişi sınava girmekte olup, ihtiyaç halinde günde 4 oturum açılabilecektir.
Fatsa Online Sınav Salonunda; Pazartesi, Salı ve Çarşamba günlerinde iki ayrı oturum açılarak 09:30 ve 14:30 saatlerinde Zabitan sınıfı gemi adamlarının, Perşembe günleri STCW Değerlendirme sınavları yapılmaya devam etmektedir. Cuma günleri de Amatör Denizci Belgesi ve Kısa Mesafe Telsiz Belgesi sınavları için gerekli alt yapı çalışmaları devam etmekte olup en kısa zamanda yapılması planlanmaktadır.
Bugüne kadar Fatsa Online Sınav Salonunda açılan 58 sınav oturumda 101 kişi başvuruda bulunmuştur.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde