23 Temmuz 2024

Büyükşehir’in kültür faaliyetleri devam ediyor… PROF. DR. YAVUZ ÜNAL’DAN; “BEKLENEN MÜJDECİ”

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin “Ordu’da Kültür Sanat Etkinlikleri” kapsamında hazırladığı Ocak ayı programı kapsamında Prof. Dr. Yavuz Ünal konferans verdi. “Beklenen Müjdeci” konu başlığı ile verilen konferansta peygamber efendimizin örnek hayatı ve İslamiyet’le insanlığın yükselişi anlatıldı.

                Altınordu Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konferansı Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Başkan Vekili Süleyman Tomakin, Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu,  Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım ve Bülent Civelek, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve kalabalık bir davetli topluluğu takip etti.

                Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca düzenlenen etkinlikler kapsamında, Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Ünal tarafından verilen “Beklenen Müjdeci” adlı konferansta, İnsanlığın dünya ve ahiretine ışık tutacak olan sevgili peygamber efendimizin dünyaya gelişi ve putların yıkılıp insanlığın yükselişi anlatıldı.

                Altınordu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yusuf Kerem Kahraman’ın Kuran tilaveti ile başlayan programda yine aynı okuldan Şulenur Bilgin, Arif Nihat Asya’nın “Naat”, Caner Temiz ise “Dua” isimli şiirlerini seslendirdiler.

Başkan Enver Yılmaz, programın bitimi ile birlikte öğrencilere hediyeler, Prof. Dr. Yavuz Ünal’a da çiçek ve plaket takdim ederek teşekkür etti. Başkan Yılmaz yaptığı konuşmada ise şunları söyledi;        

Kurumlarla İşbirliğimiz Artarak Sürecek…

Özellikle ramazan programlarımızda müftülüğümüzle beraber çok güzel programlarımız olmuştu. Bizim ilçelerimizde, o programlarda ana aktörlerinden bir tanesi hem ilahiyat fakültesi, hem de müftülüğümüz olmuştu. Kurumlarla işbirliğimiz bundan sonrada artarak devam edecek. Bugün Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde 'Beklenen Müjdeci' adı altında yapılmış bir konferanstı. Konferansta da bahsedildiği gibi idrak eden kullardan olmayı Allah bize nasip eylesin. Katılım gösteren saygı değer hemşerilerimize çok teşekkür ederken, bugün programa renk katan bizleri bilgilendiren saygıdeğer hocamıza ve sevgili kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

Kültür Faaliyetlerimiz Devam Edecek…

Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bizim aylık faaliyetlerimizi, Ordu Kültür ve Saat Etkinlikleri olarak yaklaşık iki aydır yapıyoruz. Bu takvimde Ordu'da her akşam ilçelerimiz ile birlikte kültür faaliyetlerimiz var. Ben özellikle katılım göstermeniz ve bu salona da bugün olduğu gibi doldurmanızı özellikle istirham ediyorum. Zira programa bakıldığı zaman; Tiyatrosuydu, sanatıydı, Türkiye'de kendisini alanında ispat etmiş akademisyenleri, bir takım yazarlarımız, inşallah o ekranlarda gördüğümüz, kitaplarını okuduğumuz kim varsa, bu ay itibari ile Orduya getirmeyi ve gelecek ayki programlarımızı da sizlerle paylaşmayı devam ettireceğiz. Kültür şehri, Turizm şehri Orduya uygun olarak alt yapısının hazırlanması konusunda bizlere destek veren arkadaşlarımıza da; başta sayın değer sekreterimiz ve tüm ekibimize de huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde