23 Temmuz 2024

Hacer Yücel Anaokulu Başarısını Kanıtladı

  • PDF

İlçemizde yeni eğitim öğretim yılına bu yıl başlayan ve açıldığı günden bu zamana kadar başarılı çalışmaları imza atan Hacer Yücel Anaokulu öğrencilerine verdiği eğitim ile başarısını kanıtlıyor.
Okul Müdürü Ahmet Kabacı okul ile ilgili bilgiler verdi. Müdür Kabacı: “Okulumuz bu sene açıldı. Nihayetinde daha iki buçuk aylık bir okuluz. Fatsa’nın en kalabalık öğrenci potansiyeline sahibiz. 147 öğrencimiz var. Öğrenci kalitemiz, öğretmen kalitemiz, veli potansiyelimiz çok çok iyi. 25 öğrencimiz servisle geliyor. Çocuk kulübümüz var. Çocuk kulübümüz de müzik, İngilizce ve halk oyunu derslerimiz var. Öğrencilerimiz çok severek mutlu bir şekilde giriyorlar. Yeni okul olmamız sebebiyle mutlaka eksikliklerimiz var. Bunları da en kızsa zamanda gidereceğiz” dedi.
Kabacı: “Okulumuzda dört tane sabahçı, üç tane öğlenci sınıf var. İmkânlarımız şu; okulumuz Fatsa’nın en merkezi yerinde olmakla birlikte ulaşımı kolay. Her tarafından öğrencilerimiz geliyorlar. Öğretmen kalitemiz çok iyi, Fatsa’da en iyi öğretmenler bizde şu anda. Velilerimiz yardımcı oluyorlar. Bunun haricinde eksikliklerin giderilmesi için bizde çalışma içerisindeyiz. Bununla ilgili sayın milli eğitim müdürümüz Ekrem Cinoğlu, belediye başkanımız Hüseyin Anlayan, sivil toplum örgütleri bize yardımcı oluyorlar, olacaklarını da söylediler. Şuan için oyun parkımız ve kum havuzumuz yok. Çevre düzenlememiz henüz yapılmadı. Bunun haricinde oyun odasını çok güzel bir şekilde aktif hale getirdik. Merdivenleri korkuluklarla kapattık, halılarla döşedik, sınıflarımız da oyuncak ihtiyaçlarımızı giderdik. Mutfağımızın yeri çok müsait değil, onun bir an önce değişmesi lazım. Bununla ilgili gerekli yazışmaları da yaptık. Yapılacak çok fazla projemiz var. Okulun dış cephesini anaokuluna uygun olarak çizgi film karakterleriyle boyamayı düşünüyoruz. Bunun yanında okulun bahçesine kamelya yapmayı, veli bekleme salonu yapmayı düşünüyoruz. Tabi sınıf içerisinde tamamlanacak eksikliklerimiz var zamanla bunları da gidermeyi hedefliyoruz. Projemiz dahilinde veli eğitim seminerlerimiz olacak. Psikolog doktoru Veli Bey bize yardımcı olacak. Bu ay içerisinde başlayacağız altı aylık bir seminerimiz. Okul aile birliği toplantımızı yaptık. Velilerimizde bizlere yardımcı olacaklar. Veli eğitim seminerinde daha çok anne babanın davranışlarında eksiklikler çocuklara nasıl davranılması gerekiyor aile içi iletişim gibi konularda bize iki ayda bir seminer verecek. Okulumuzda velilerimizin katılımı da sağlanacak bunun yanında okullara hayat olsun projesi adı altında velilerimizi yine katacağız. Okulumuzun resimlendirilmesi boyanması konusunda velilerimizden yardım istiyoruz; ki onlarda yardımcı oluyorlar. Fatsa belediyesi bize bu konuda boya verme konusunda yardımcı olacaklarını söylediler. Oradan boyalı temin edeceğiz. Her ayın son Cuma günü okulumuzda sosyal faaliyet olarak tiyatro geliyor ve çocuklarımız çok sevinerek katılıyorlar. Ayda bir gün sinemaya gitmeyi düşünüyoruz bir aksilik olmazsa. Biz öncelikle okul öncesi eğitim kurumlarını anaokulu olarak çocukların, çocuk bakıcılığı yapıldığı bir yer olarak görülmemesini istiyoruz. Sonuçta biz eğitim yuvasıyız. Anne baba çocuğunu okula bırakıp da gidip işlerini görebileceği bakım yeri olarak görmelerinden kesin çıkmalı. Veli anaokuluna gönderirken çocuğunu, biraz daha bilgi beceri eğitim ömür boyu devam eder; ama çocuğun sosyalleşmesi bu zamanda özellikle 0-6 yaş grubunda ortaya çıkar. Veliler anne babalar kapı arkası denilen çocuk yetiştirmeyi daha çok yeğliyorlar. Mesela bir misafir geldiğinde, bir topluma girdiğinde söz dinleyen, kurallara uyan “hadi oğlum odana git” , “hadi kızım oyuncaklarını topla” denildiği zaman bunları toplayan bir çocuk yetiştirme niyetindeler. Aslında çocukluk bu değildir” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde