23 Temmuz 2024

Çocuğunu Al, Torununu Al Camiye Gel

  • PDF

Türkiye’de ilk defa uygulanan, ilçede bulunan Orta büyük camiinde camii derneği tarafından Her cumartesi sabah namazlarına çocuğunu al camiye gel, torununu al camiye gel kampanyası adı altında sabah namazlarına teşvik için bir kampanya düzenlendi.
Orta büyük cami derneği Başkanı Ali İyi ve cami imam hatibi Necati Ergül, müezzinler Sabri Yetişek ve Burhan Türk tarafından başlatılan kampanyaya Fatsalılar büyük ilgi gösterdi.
İlk olarak Sabah namazına kılan cemaat daha sonra çocuklarıyla ve torunlarıyla gelen cemaate cami derneği tarafından kahvaltı verildi.
Programda bir konuşma yapan cami imam hatibi Necati Ergül: “Orta büyük camiinin değişilmez birer elamanı olarak sizleri burada devamlı görmek istiyorum. Hayatınızın bir parçasında da bundan sonra caminizi sahiplenmek ve cemaat olmak var. Velilerimizi ve çocuklarımızı biz her zaman camide bekleyeceğiz. Neden sabah namazında sizlerle buluştuk bunun nedeni “İnsanlar yatsı ve sabah namazındaki sevabı bilseler camiye sürünerek de olsa giderlerdi sözünden yola çıktı. Projemizin başarı olduğuna inanıyorum. Bundan sonrada etkinliklerimiz devam edecek. Yaş gruplarına göre futbol takıları oluşturup halı saha ve değişik yerlerde buluşarak etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.
Cami Derneği Başkanı Ali İyi ise: “Birlik ve beraberlik içinde sabah namazımızı kıldık ve güzel bir projeyi Fatsa’da başlatmış bulunuyoruz. Katılımcı herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Namaz sonrası sabah namazına gelen cami cemaatine hurma ikramı yapılırken gelen minik cemaatlere ise çeşitli hediyeler verildi.
Cami derneği yetkilileri tarafından yakın bir zamanda da minik çocuklarla sinema etkinliğini gerçekleşeceği de bildirildi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde