23 Temmuz 2024

FATSA’DA 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ

  • PDF

Haber : Muharrem GÖÇ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler Destek Programı kapsamında finansa edilen, Ordu Valiliği  Koordinatörlüğünde yürütülen,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ordu Spor Görme Engelliler Derneği ortaklığında “ENGEL TANIMIYORUZ” Projesi kapsamında  çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Engelli Destek Programı kapsamında hazırlanan “Engel Tanımıyoruz” Projesi ile engelli vatandaşların hayata sarılmaları, geleceğe güvenle bakmaları, farkındalık yaratmaları ve engellilerin sosyal hayata katılmaları, engelsiz bireylerin de engellilerin nasıl yaşadığını daha iyi anlamalarının sağlanması hedefleniyor. 

Fatsa Dumlupınar Kapalı Spor Salonu’nda  yapılan etkinliklere, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Daire Müdürleri, öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra  projeyi ortaklaşa yürüten birimlerin yetkilileri katıldı.

Etkinliklerde, Okçuluk yarışması, Futsal, Goalball gibi  Görme engelliler spor müsabakasından  oyunlar oynandı. Fatsa protokolü  ile yapılan müsabakalarda görme engelliler, engelleri aşarak protokolü değişik skorlarda  mağlup etti.

Etkinliklerin sona ermesinin  ardından sporculara Kaymakam Mehmet Yapıcı tarafından  madalyaları verildi. 

Madalya törenin ardından bir açıklama yapan Kaymakam Yapıcı, “3 Aralık Dünya Engelliler günü ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyleyerek,  “Dünya’da hiç kimse engelli değildir. Engelli olan aslında beyinlerimizdir. Engelli olmayanların beyinleri engeli görür” dedi. Programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere tek tek  teşekkür etti.

Etkinliklere, Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda Sami Yücel Eğitim Uygulama Okulu Müdürlüğünce düzenlenen müzikli yemek programı ile davam edildi.  İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Ethem Öztürk solona gelerek engelli öğrenciler ile doyasıya oynayarak moral motivasyonun da bulundu..

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde