23 Temmuz 2024

Fatsa’lı Şehit Ailesi; “Bu acıyı Hiç Kimse Yaşamasın”

  • PDF

Haber: Sümeyra Özcüre

AK Parti, bedelli askerlikle ilgili olan Askerlik Kanunu Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.
 28 yaşından gün almış olan yükümlüler, bedel ödemek ve temel askerlik eğitimine tabi tutulmamak suretiyle askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar, haklarında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmayacak ve başlatılmış olanlar ise sona erdirilecektir.

Son günlerde kamuoyunda sıkça tartışılan bedelli askerliğe bazı kesimler olumlu yaklaşırken gelir düzeyi kısıtlı olan aileler bunun kendilerine yapılan bir haksızlık olduğunu ifade ediyorlar.

Geçen sene Eylül ayında Kilis Piyade Komutanlığı’nda Bölük Çavuşu olarak vatani görevini sürdürürken izin dönüşünden bir gün sonra henüz belirlenemeyen bir nedenle yaşamını yitirerek şehit olan Mahmut Ali Uylası’nin ağabeyi Adem Uylasi; “ Benim kardeşim vatani görevini yaparken vuruldu ve nedeni halen daha çözülmüş değil. Askerlik zor bir görev. Bu süre zarfında zorlanan ve psikolojisi bozulan çok genç var. Bu nedenle bedelli askerlik hükümetin verdiği doğru kararlardan birisi diye düşünüyorum. Bu sayede belki bu acılar daha az yaşanmaya başlar. Şehit olmak onurlu ve şerefli olduğu kadar yakınları tarafından acı verici bir durum. Kardeşim şehit düştüğü zaman çok zor zamanlar geçirdik ve tüm aile olarak büyük bir acı yaşadık. Allah böyle bir acıyı hiç kimseye vermesin. ” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde