23 Temmuz 2024

Uçar; Kongremiz Birlik Beraberlik İçinde Olacak

  • PDF

AK Parti'nin kuruluşunda Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayan İnşaat Mühendisi Abdullah Uçar, Genel Merkez tarafından Fatsa İlçe Başkanlığı adaylığı sürecini anlattı.

Uçar, verdiği röportajda bugüne kadar ne görev verdiyse 'başım üstüne' diyerek kabul ettiğini söyledi.

Uçar, Fatsa ilçe teşkilatı yönetim kurulu oluştururken parti büyükleri başta olmak üzere teşkilatın desteği ile birlik ve bütünlük içerisinde bir liste oluşturulduğunu ifade etti. 2015 seçimlerinin yaklaştığını belirten Uçar, “Genel Merkezimiz kimleri aday gösterirse o büyüklerimizle birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız.”dedi.

Abdullah Uçar Kimdir ?

1979 yılında dünyaya geldim. İlk ve orta öğrenimimi Fatsa'da tamamladım. Fatsa İmam Hatip Lisesinin ardından Dumlupınar Üniversitesinde Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü 1999 yılında tamamladım. Üniversite'nin ardından İstanbul’da Harp Akademileri Komutanlığında 273. kısa dönem  askerliğimi yaptım. 2000 yılında Fatsa’da İş hayatıma başlayarak Statik ve Betonarme Proje üzerine Mühendislik bürosu açarak iş dünyasına adım attım.

2006 yılında ise evlendim. Eşim Avukatlık mesleğini yerine getiriyor. 2 kız, 1 erkek çocuğumuz var.

Ak Parti İçerisinde Ne Zamandan Bu Yana Görev Yapıyorsunuz ?

Ak Parti ile siyasi yaşamım 10 yıl önce başladı. Gençlik kollarında Başkan Yardımcısı olarak göreve başladım. Ardından ise İl Yönetim kurulu üyesi ve Akkuş İlçe koordinatörü olarak görevimi sürdürdüm. Parti içerisinde verilen görevleri yerine getirmek için elimden gelen her şeyi yaptım. AK Parti'nin 12 yıllık iktidarlığı döneminde tüm seçimlerde aktif olarak partimin verdiği görevleri yerine getirdim. Yerel seçimlerde teşkilatımız ile birlikte yine görevimizi yerine getirdik.

AK Parti Genel Merkezi'nin MYK Toplantısında Aldığı Karar İle Tüm Adayları Genel Merkez Belirleme Kararı Aldı, Siz'de Fatsa Adayı Olarak Belirlendiniz Neler Diyeceksiniz?

İlçemizden benimle birlikte birbirinden değerli 5 arkadaşımız aday olduğunu ilan etti. Genel Merkezimiz ise aday olan herkesi davet ederek Ankara'da Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Soylu, Bölge Koordinatörümüz ve Antalya Milletvekilimiz Hüseyin Semani, koordinatör milletvekilimiz Mehmet Geldi, İl Başkanımız Hüseyin Akyol'un bulunduğu mülakat ekibi ile görüşme yaptık. Görüşmelerde özellikle şu belirtildi: "Kim aday olursa diğer aday olan arkadaşlar onu destekleyecek ve birlik, beraberlik içerisinde kongre yapılacak." Bizde bu kararı onaylayarak Ankara'dan ayrıldık. Görüşmeden bir kaç gün sonra  aranarak 'Fatsa adayı' olduğumu belirtip hayırlı olmasını diledi.

 

AK Parti içinde siyaset yapan ve milletimize hizmet eden teşkilatın her kademesindeki arkadaşlarımız, abilerimiz, kardeşlerimiz 12 yıldır çalışıyor. Teşkilatçılık özveri gerektiriyor. Ailenizden, zamanınızdan fedakarlık yapmak zorundasınız. Arkadaşlarımız bunu bir aşk, bir sevda ile yaptı. Aşk, sevda olmadan olmuyor. Bizde bunun bir bayrak yarışı olduğunu bilerek daha iyilere götürmek için çalışacağız.

 

Kongre İle İlgili Çalışmalarınız Nasıl Gidiyor?

Genel Merkez tarafından adaylığımın bildirilmesinin ardından Milletvekillerimiz, Belediye başkanımız, ilçe başkanımız ve teşkilatımızla görüşmelere başlayarak oluşturulacak yönetim kurulu listesinde katkılarını istedim. Çünkü birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak ancak başarı geldiğinin bilincinde hareket etmemiz gerekiyor. AK Parti bunun en güzel örneği. Bizlerde AK Parti'mizle milletimize hizmet edecek gönüllüler olarak teşkilat olarak birlik içerisinde olmalıyız.

Teşkilatımızın her kademesindeki büyüklerimiz, kardeşlerimizle görüşerek hakkaniyetli bir liste oluşturuyorum. Herkesin görüşünü mutlaka alıyorum.

Genel Merkezimiz kendinin belirlediği tek aday ile kongreye gitmesi kırgınlık ve küskünlüklerin oluşmasını da engelliyor.

Yönetim Kurulunu Oluştururken Nelere Dikkat Ediyorsunuz?

AK Parti Genel Merkezi’mizin yıllardır belirleyip uyguladığı kriterleri uyguluyoruz. İlçemizi kucaklayacak yönetim oluşturuyorum. Kadın kolları, gençlik kolları kontenjanı yönetim kurulu listesinde var. Bunu uyguluyoruz. Siyaset özveri, zaman gerektiriyor. İlçemize hizmet etmek isteyen, milletimize hizmet etmek isteyen ve bunun için vakit ayırabilecek arkadaşlarımız olacak. Önümüzde 2015 seçimleri var. Genel Merkezimiz kimleri aday gösterirse o büyüğümüzle birlikte çalışacağız.

Birazda Kişisel Olarak Soralım. Siyasi Olarak Bir Hedefiniz Var Mı?

Siyaset'e Ak Parti ile başladım. Partim ne görev verirse yerine getirme gayreti içinde oldum. Hiç sorgulamadan verilen görevleri 'Başım üstüne' diyerek kabul ettim. Benim hedefim parti çalışmalarının başarısında bir katkımın olmasıdır. Kişisel bir hedefi olan AK Parti'de başarılı olamaz. AK Parti kuruluş temelleri 'Ben' değil 'Biz' olan bir partidir. Partim başarılı olduğu sürece teşkilatımızın her üyesi başarılı olmuş ve hedefine ulaşmış demektir.

Son Olarak Eklemek İstediniz Neler Var?

Partimizin başarısı kişisel beklentilerimizden öncedir. Bugüne kadar Genel Merkezimizin, büyüklerimizin verdiği kararı tartışmadık. Karar verilene kadar tartıştık ama karar verildikten sonra sonuna kadar arkasında durduk. Önemli olan partimiz menfaati, milletimiz menfaati olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde