23 Temmuz 2024

Semt Polikliniğinde Günde Bin Hastaya Hizmet Verilecek

  • PDF

Haber: Sümeyra Özcüre

Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Nurdoğan Karadağlıoğlu devlet hastanesi inşaatı ve şehir merkezine açılacak olan semt polikliniği hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Karadağlıoğlu; “ Semt polikliniğinin açılması ile birlikte en az bin hastanın,  devlet hastanesine gelme zorunluluğu kalmayacak” dedi.

 “%60 Rahatlama Sağlanacak”

Semt polikliniğinin hizmete girmesi, hasta sayısında  devlet hastanesinin %60’lık kısmının rahatlaması anlamına geliyor diyen Başhekim Karadağlıoğlu; “ Bu sebeple semt polikliniği bizim için çok önemli. Toplamda 16 poliklinik açacağız. Burada vatandaşlarımızın özellikle bilmesi gereken hususlar var. Bunlardan bir tanesi devlet hastanesinde göz polikliniği olmayacak. Göz için semt polikliniğine gitmeleri gerekecek. Yine burun boğaz bölümü de semt polikliniğine getirilecek ve hastalar bu şikayetleri için devlet hastanesi yerine buraya gelecek.  Yine önemli hususlardan bir tanesi kardiyoloji devlet hastanesinde kalacak. Kısaca yine belirtmek istiyorum semt polikliniğinde iki adet dahiliye, iki tane çocuk, bir nöroloji, bir fizik tedavi, bir göğüs hastalıları, iki psikiyatri, iki kulak burun boğaz, üç göz, bir üroloji  ve  bir ortapedi olmak üzere toplamda 16 poliklinik açılacak.  İki odada  işitme tarama testi bulunacak. Heyet odaları, röntgen  ve müşade odaları olacak. Semt polikliniğinde ortalama 1000 hastaya hizmet verilecek.  Devlet hastanesinde %60’a varan bir rahatlama sağlanacak” dedi.

Semt Polikliniğinde Acil Hizmeti Verilmeyecek”

Karadağlıoğlu; “ Semt polikliniği konusunda ilk günler kargaşa yaşanabilir. Hastalarımız ne tarafa gideceğiz şeklinde ikilem yaşayabilir. Burada bilinmesi gereken en önemli konular semt polikliniği acil hizmeti vermeyecek.  Göz, kulak burun ve boğaz sadece semt polikliniğinde verilecek. Bunlar bilindiği taktirde hastalarımız kıs abir süre içerisinde tedavileri için nereye gitmeleri konusunda problem yaşamayacaklardır. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederse tahmini olarak 15 Kasım  Pazartesi günü için semt polikliniği açılabilir” dedi.

“ Ocak Ayında C Blok tamamen yıkılacak”

Karadağlıoğlu; “ Bildiğiniz gibi mevcut hastanenin C Bloğunun yarısı yıkılmıştı. Ocak ayının başında C bloğun tamamı yıkılacak. Polikliniklerden sonra bu bölümlere yataklı servis yapmayı planlıyoruz. Hastanemizde acil, ameliyathane ve yaklaşık yüz yataklı servis bulunacak. Hastanenin yanı sıra semt polikliniği ve poliklinikler sayesinde hiç bir hasta mağduriyet yaşamayacak. Emar birimimiz de hastanenin arka tarafında yakın zamanda hizmete girecek. Yıkım zamanı hastanedeki tedbirleri biraz daha artırmamız gerekebilecek.  Hasta sayısını beş altı gün azaltabilir hatta sıfırlayabiliriz. Hiç hasta yatırmayız, bütün poliklinikleri prefabriklerde veririz. Yıkımlar zor oluyor ama bir şekilde yapılacak” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde