23 Temmuz 2024

“ Recep Amca’nın Ayakkabılarından Daha Çok Göreceğiz”

  • PDF

 

Haber: Sümeyra Özcüre

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Doğan Çelebi;  Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa teşkilatı olarak gerçekleştirdiğimiz köy gezilerinde görüyoruz ki; halk mutsuz ve aynı zamanda bunu dillendirmeye korkar vaziyete gelmiş dedi.

Doğan Çelebi gazetemize yaptığı ziyaret sırasında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 “ Halk Mutsuz Dile Getirmeye Korkuyor”

Ak Parti’nin her geçen köy ülkenin refah düzeyini daha da düşürdüğünü belirten Başkan Çelebi; “ Ermenek’teki Recep ayakkabılarından daha fazla göreceğiz. AKP’nin nasıl ülkenin refah düzeyini yüksettiğini bir hesap adamı olarak merak ediyorum. Ülkem mutsuz, gezdiğim köylerdeki insanlar mutsuz. Elektrik paralarından, su paralarından, hizmetten şikayetçiler. Şunu açıkça söyleyebilirim ki Ak Parti topluma büyük korku salmış. Korkuyorlar, o kadar şikayet ediyorlar ama öne çıkamıyorlar. Zaten garibanız başımıza iş alamayız diyorlar. Bunları görmek demokrasi adına utandıran şeyler. İnsanlar konuşmaya korkar olmuşlar. Biz doksan yıllık Cumhuriyet Halk Partisinin çatısı altında dayının ayakkabılarını köy gezilerimde çok fazla görmeye başladım. Böyle giderse Recep amcanın korkmuyorsak, mutluluğu, dirliği sağlayarak halkımızı aydınlığa çıkaracağız” dedi.

“ Bu Ülkede Vefasızlık Yaşanıyor”

Ak Parti’nin gücünü kullanarak kamu kurumlarına baskı uyguladığını kaydeden Çelebi; “ Akp çok güzel bir algı yönetimi uyguluyor ve herşeyi kendi denetimi altına almış. Bu gün hepimizin de bildiği gibi yargı, yürütme, yasama, basın çok güçlü kurumlar. Bu gün Türkiye’de basın özgürlüklerini istediği gibi kullanamıyor. Bir işaret veriliyor, bunun buradan ilişkisini kes deniliyor ve yılların emeği bir gecede siliniyor. Bu ülkede çok büyük vefasızlık yaşanıyor. Herkes herkese karşı vefasız. Yargı bağamsız işleyemiyor. Devletin ezici gücü karşısında insanlar var olmaya çalışıyor.  Devletin şemsiyesi artık güvence olmaktan çıkmış, iktidar gücünün istediği doğrultuda hareket etmezsen işin zor duruma gelmiş. Buna karşı direnen, hala görevini layıkıyla yapmaya çalışan kamu kurumu çalışanlarını alınlarından öpüyorum. Gerçekten yürek ister, bu yürekliliği gösterdikleri için minnettarım. Vatan bunların sayesinde kurtulacaktır” dedi.

“Vatandaş Yardımlarla Yaşar Duruma Gelmiş”

Köylü baskı altında her yerden kıstırılmış diyen Çelebi, “ Fındığı yok sesi çıkmıyor, sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonuna muhtaç. Yardımlar iki kat artmış. Bu ülkede yardımlar iki kat neden artsın? İhtiyacı olmayan vatandaş gidip boynunu büküp yardım talep eder mi? demek ki hükümet bu insanları iki kat yardıma muhtaç duruma getirmiş. Vatandaş yardımlarla yaşar duruma gelmiş. Bu gün Yedaş’ın hatasından benim köyümde insan zehirlendi ve cenazeden geliyorum. İki yıldır köyün direklerini değiştirin isteğinde bulunuyorlar. Ama Yedaş bu isteğe cevap vermiyor. Elektrik kaçağından televizyon patlıyor ve vatandaş ölüyor. Kim bunun sorumlusu? Yedaş bir direkten 250 lira para istiyor. Devlet hani hizmetini ayağa götürüyordu? Arıza bildirmek isteyin karşı tarafta yetkili bulamıyorsunuz. Bu kadar insanları sahip bıraktınız. Devletins evecen, kucaklayıcı yüzü kayboldu. Karşıdan özel sektörler, işverenelr çıkıyor. Tam bir soygun, tam bir ben yaptım olayına döndü. Kimsenin hak arama imkanı yok” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde