23 Temmuz 2024

“ Bu Bir Hizmet Yarışıdır”

  • PDF

 

 

Haber: Sümeyra Özcüre

 

Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa İlçe Başkanı Adayı Av. Hayati Yılmaz; “Benim amacım insanlar arası diyoloğu güçlendirmek, hakkaniyet ve dürüstlük duygularını pekiştirmektir. Bu amaçla zor bir göreve talip oldum” dedi.

“Çözüm hedefli bir yönetim anlayışı ortaya koyacağım”

Gazetemizi ziyarette bulunan Hayati Yılmaz MHP ilçe başkanlığı adaylığı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; “ Fatsa’da bütün ilçe başkanlığına aday olan, ilçe başkanı seçilen arkadaşlarımız hakkında ilçe başkanı seçildi milletvekili adayı mı, belediye başkanı adayı mı olacak gibi beklentiler kamuoyunda oluşmaktadır. Bunlar gayet doğaldır, bunları yadırgamıyorum ama ben şahsen milletvekili adayı, belediye başkanlığı adaylığı düşündüğüm için ilçe başkanlığına aday olmadım. Benim amacım insanlar arası diyoloğu güçlendirmek, hakkaniyet duygularını, dürüstlük duygularını pekiştirmektir. Bu amaçla zor bir göreve talip oldum. Milletvekili adayı, belediye başkanı adayı olmak belki de işin daha kolayıdır. Biz ondan ziyade önce kendi içinde bulunduğum partimde ve daha sonra tüm şehir kamuoyunda diğer siyasi partilerle beraber bunun bir hizmet yani siyasetin hizmet yarışı olduğu algısını kamuoyuna yerleştirmektir” dedi.

“Siyasi partilerin birleştirici ve  kaynaştırıcı olduğu algısı oluşmalıdır”

Fatsa’daki siyaset algısı artık değişmelidir diyen Yılmaz; “ İnsanların algısında siyaset deyince birbirini karalayan, kötüleyen, hakarete varan sözler söyleyen bir anlayış ortaya çıkmakta ancak biz böyle bir anlayışın ortaya çıkmasını istemiyoruz. Benim amacım insanlar, diğer partiler ve sivil toplum kuruluşları ile ilişkilerde , sert, birbirini ötekileştiren anlayıştan ziyade daha samimi ilişkiler oluşturmak olacaktır. Siyasi partilerin birleştirici kaynaştırıcı kuruluşlar olduğu algısını yerleştirebilmektir. Kendi partimin içerisinde varsa bir kırgınlık küslük öncelikle bunları sona erdirmeye çalışacağım. Sonra da Fatsamızda halkımızın hakettiği dürüst bir yönetim anlayışını ortaya koyup, hakkaniyetli çözüm anlayışını ortaya koyan bir yönetim anlayışı ortaya koymayı planlıyorum” dedi.  

“Fatsa olarak bu dönemi nasıl daha az hasarlı aşabiliriz bunu düşünmeliyiz”

Ordu’nun büyükşehir olmasından en fazla etkilenen ilçelerinden birininde Fatsa olduğunu belirten Yılmaz; “ Ordu’nun siyasi yetkilileri, dönemin iç işleri bakanı bir şahsın siyasi liderliğini bitirmeye  karşı bütün kamunun menfaatini ziyana uğratmışlardır. Ordu ekonomisi tarıma dayalı bir vilayettir. Nüfus olarak kalabalık bir nüfusa sahip, büyükşehir statüsüne uygun bir şehir değildir. Büyükşehir statüsünü taşıyabilecek bir kent olmadığı için bu gün çeşitli zorluklarla karşı karşıyadır. Ne yazıkkı ilçe belediye başkanları büyükşehir ile ilgili hiçbir araştırma yapmadı. Dolayısıyla bilgisiz bir büyükşehir olduk. İlçe belediyelerinin en temel gelir kaynakları olan sudan elde edilen gelirle genel bütçeden kişi başına düşen payın %60’ı büyükşehir belediyesine aktarılmış oldu. İlçe belediyelerinin de düzenli bir gelir kaynağı olmadığı için büyüksıkıntılar yaşamaya başlamıştır. Bunlardan bir tanesi de çökme aşamasına gelmiş olan Fatsa Belediyesi’dir. Fatsa Belediyesinin plan program yapmadan yapılan icratları sonucu, belediyeni ve dolayısıyla Fatsa Halkının sahip olduğu gayrimenkuller sahibine sorulmadan basiretsiz idareciler tarafından Fatsa Halkının 150 yıllık taşınmazları birilerine peşkeş çekilmiştir. Belki parasal olarak piyasa rayiçlerinde satılmış olabilir. Ama Fatsa Belediyesinin ve fatsa Halkının bu malları tekrar geri alma imkanı ortadan kalkmıştır. Fatsa Belediyesinin başkan ve yönetcileri kısa vade de hizmet yaptıklarını düşünürken uzun vade de alınamayacak bir mirası miras yedi olarak belli şahıslara basiretsizlikleri sonucu satmak zorunda kalmışlardır. Bunu yaparken  malın sahibi olan Fatsa Halkına sormadan bunu yapmışlardır. Bunun takdirini Fatsa Halkına ve siz değerli basın mensuplarının takdirlerine bırakıyorum. Plansız hizmet yarışı yapılması bu gün Fatsa Belediyesinin borç batağına gelmesinin nedenidir. Büyükşehir belediyesinin ne getirip ne götüreceği net anlaşılamadı. Artık bunun doğruluğunu tartışma zamanı da geçmiştir. Bu noktada bizim yapacağımız tüm siyasi partiler ve diğer toplum kuruluşları ile Fatsa olarak bu dönemi nasıl daha az hasarla aşabiliriz bunu düşünmek. Bizim de burada görevimiz karalayıcı muhalefet olmak yerine, yol gösteren çareler arayan muhalefet olmaktır” dedi.  

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde