25 Ağustos 2024

Eğitim-İş Üyeleri Kahvaltıda Buluştu

  • PDF

Haber : Muharrem GÖÇ

            Fatsa Eğitim İş sendikasına bağlı öğretmenler  Fanizan restoranda düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.   300’ün üzerinde kişinin eşli ve çocuklu katıldığı kahvaltı samimi bir havada geçti.

Kahvaltıda üyelere hitaben bir konuşma yapan Fatsa Eğitim-İş sendikası temsilcisi Köksal Çıtak, “24 Kasım Öğretmenler günü öncesi hem yeni yönetimimizi hem de sendikamıza katılan yeni üyelerimizi tanıtmak adına sizlerle birlikte olmak için bu etkinliği düzenledik.  Biz 2008’de sendikayı kurduğumuzda kendimizi anlatmaya çalışıyorduk. Acaba Eğitim-İş’in anlayışı nedir, ne yapar ama bu gün öyle bir noktaya geldik ki Türkiye hem Eğitim-İş’in anlayışına muhtaç hem de Eğitim İş’in öğretmenlerine muhtaç. Geldiğimiz nokta  bizi farklı kılmıştır.  Bizim sıkıntımız neydi? Biz dedik ki önce ilke  sonra sendika, çok fazla eleştiriler aldık. Gelip geçi diyenler oldu, bölücü diyeler oldu ama geldiğimiz nokta bizi haklı kıldı. Haklıyız  çünkü önce ilke sonra sendika. Biz başladığımız günden itibaren söyledik, bizler siyaset kurumu karşısında bağımsız olacağız. Bunu da başardık. Eğitim İş hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmamıştır olmayacakta. Çünkü bizim çıkışımız öğretmen sendikası olmaktır.  Türkiye genelinde de  Fatsa’mızda da bunu başardığımızı düşünüyoruz” dedi.

Çıtak, Fatsa genelinde 120 üyemiz mevcut. Diğer sendikalara  göre biraz sayımız az olabilir. Ama şunu bilmek lazım 105 tane  inanmış, birbirine kenetlenmiş, birbirini bilen, sendikasını bilen  menfaati olmayan bir öğretmen grubu. Bu  sayı bizim duruşumuz devam ettiği sürece  artacaktır. Bunun zaman içinde artacağını göreceğiz. Sayımız zaten her geçen gün artıyor. Hiçbir menfaati olmayan 105 arkadaşımızın yanına 15 arkadaşım daha bize katılmıştır. Rakamsal olarak bu sayı az görülür ama bizim için büyük bir rakamdır.  Eli öpülesi öğretmenlerimiz  hepinize teşekkür ediyorum. Sendikacılık tabela değildir, sendikanın içerisini insan unsuru doldurursa bu sendika işlevser olur, sendika sendikacılığını yapar.  Özellikle sizlerden bir kardeşiniz olarak rica ediyorum. Özellikle okullarınızda olan sorunlarınızı bizlere iletiniz. Ayrıca sizlerden yeni arkadaşları da bekliyoruz” dedi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde