23 Temmuz 2024

Bugün Ve Yarın Yapılacak Sınavlara 1749 Öğrenci Girecek

  • PDF

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu,  8.            Sınıf öğrencilerini oldukça yakından ilgilendiren  Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’na (TEOG)  ilçemizde 1749 öğrencinin gireceğini  bildirdi. 

Bugün ve yarın yapılacak sınavlarda öğrencilere başarılar dileyen Müdür Cinoğlu;  “Sınavlarda  bir sorun yaşanmaması için sınavlar öncesi arkadaşlarımız ile sürekli istişare içinde bulunduk. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.  Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavına (TEOG) 1749 öğrenci  girecek.  59 idareci ile 600 öğretmen sınavda görev alacaktır” dedi.

TEOG sınavları kapsamında yapılan merkezi ortak sınavlar ile belli olacak puanlama öğrenciler için büyük önem taşıyor. Tek sınavlı sistem yerine merkezi ortak sınavları esas alan MEB, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden yaptığı sınavlar ile TEOG sistemine göre öğrencileri liselere yerleştiriyor. Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavlar, birinci dönem 26-27 Kasım, ikinci dönem ise 29-30 Nisan'da yapılacak.

Ortaöğretime geçiş sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin gireceği, merkezi ortak sınavlar, birinci dönem  26-27 Kasım'da, mazeret sınavı 13-14 Aralık'ta yapılacak.

Bizde YeniHaber gazetesi olarak sınava girecek öğrencilerimize başarılar, görev alan öğretmen ve idarecilerimize de kolaylıklar diliyoruz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde