23 Temmuz 2024

“Fatsa Limanına 20 Bin Tonluk Gemiler Yanaşacak”

  • PDF

İlçe kongreleri için seçim bölgesine gelen AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener; Fatsa Limanının 20 tonluk gemilerin yanaşabileceği bir liman haline getirileceğini açıkladı.

“Şu an 3 tonluk gemilerin yanaştığı Fatsa Limanı ilgili bakanlığa sunulan projeyle 20 tonluk gemilerin yanaşacağı liman haline gelecek” diyen Şener, “Fatsa soğuk ilişkilere rağmen yatırımda hiç bir zaman kaybetmedi” dedi.

Fatsa gündemindeki yatırımlar ve kongreler hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan İhsan Şener,  Çevre Yolu Projesinin 2016 Yılında Programa Alınacağını beyan etti.

Fatsa soğuk ilişkilere rağmen yatırımda hiç bir zaman kaybetmedi”

“Fatsa Belediye Başkanı ve Ak Parti Fatsa İlçe teşkilatının şahsınızla olan uzlaşmazlığını yıllardır sürdürdüğü  algısı kamuoyunca biliniyor. Bu konu ile ilgili sizin görüşünüz nedir” sorusuna karşılık AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener; “ Fatsa aslında kaybetmiyor. Ben bu ilişkileri dengeliyorum.

 

 

Milletvekili olarak sıcak ilişkiler için ne kadar gayret eden olursanız olun, eğer teşkilatın size karşı bir sorunu varsa teşkilatla sıcak ilişkilerde başarısız olunur. Bazı sivil toplum örgütü başındaki arkadaşlarım bana neden bizi ziyarete gelmiyorsunuz diye atıfta bulunuyorlar. ‘Ben Ankara dönüşlerinde Fatsa İlçe Başkanını arıyorum ve şu günler içerisinde Fatsa’da bulunacağım. Birlikte bir program düzenleyelim diyorum.’ 3 yıl içerisinde hiç mi program düzenlenmez? Gülyalı, Ulubey, Mesudiye  teşkilatları arıyor program düzenliyoruz. Neden, sürekli şahsi gayretlerimle programlar düzenlediğim ziyaret ettiğim ilçemdeki ilçe başkanı programlara katılmıyor. Bu programlar teşkilatla birlikte yapıldığında daha renkli oluyor. Çünkü biz insanların dertlerini ne kadar gönülle dinliyorsak o kadar başarılı oluruz” dedi.

“Fatsa Limanının 3 Bin Tonluk Kapasitesini 20 Bin Tona Çıkaracağız”

Fatsa limanının büyümesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Şener; “ Rusya, Karadeniz kıyısına iki tane dolgu havaalanı ve bir tane büyük liman yapacak. Rusya’da malzeme olmadığı için malzemeyi Fatsa limanından alacaklar. Limana 3 bin tonluk gemiler zor yaklaşıyor. Bunun en az 20 bin tona çıkarılması gerekiyor. Bu ihtiyaçla ilgili karar aldık ve bakan tadilat ve tamirat için acil onarım kararı verdi. İnşallah bu konu çok kısa süre içerisinde çözülecek. Yani 20 bin tona kadar gemilerin yaklaşmasına imkan sağlayacak ne eksik varsa bu eksikler hemen tamamlanacak. Ünye’ye de liman olabilir Fatsa’ya da liman olabilir. Karadeniz’de bizim buna çok büyük ihtiyacımız var. Bizim bağlantı yollarımız bittiğinde Fatsa liman için daha yakın ve münasip bir yer olacaktır. İkincisi Ulaştırma Bakanlığından gelen Müşteşar Yardımcısı incelemelerde bulunurken ; “ Burası Gemlik Limanından daha iyi bir doğal liman. Burası balıkçı barınağı olarak anılır mı” ifadesini kullandı. İhtiyacımızı belirli ölçülerde belirli yıllarda karşılayacak bir büyüme en kısa zamanda olacak. Ama uzun vadede benim talebim, bağlantı yolları açıldıktan ve havalimanı tamamlandıktan sonra burası turizm anlamında bir patlama yaşayacak ve bir yat limanına ihtiyaç duyacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız burada yat mı var da, yat limanı yapalım diyor. Liman olacak ki yat olsun” dedi.

“Çevre Yolu Projesi 2016 Yılında Programa Alınacak”

Şener; “Çevre yolu ile ilgili projeyi 2016 programına aldırmaya çalışıyoruz. İki tane güzergah var. Bir tanesi 7 km lik şehre yakın, diğeri de 24 km ve epey uzak. Böyle olunca bir orta yol tespit edilecek. Normal şartlarda şu anda çevreyolu ile ilgili istimlak bedeli ödenmiyor. Burayı Karadeniz sahil yolunun kalanının tamamlanması olarak değerlendirecekler. İnşallah istimlak sorununu da böyle aşacağız. Bunun dışında Fatsa’da çok güzel yatırımlarımız, projelerimiz var. Fatsa’mızda okulları ve yurtlar yapıyoruz. Fatsa’da çiftli eğitimi kesinlikle bitireceğiz. Eğitim çıtasını her geçen yıl yükseltiyoruz. Geçen ay İş Kur Hizmet binası açtık. Fatsa hizmetin en güzelini alıyor” dedi.

“İlçe Başkanı Milletvekilinin Rakibi, Onunla Mücadele Eden  Bir Kişi mi Olsun?”

İlçe Başkanlığı ile ilgili aday belirleme unsurları hakkında bilgilendirmelerde bulunan İhsan Şener; “Ben mesela koordinatörlüğünü yaptığım Trabzon’da bazı ilçelerde ilçe başkanı değişmesi kararı verdim. Trabzon il başkanı,  İlçenin eski başkanı, il yönetim kurulu üyelerine, daha önce milletvekilliği yapmış kişilere ve şu anki milletvekilleri ile  görüşerek kimler aday olabilir diye tespitlerde bulunuyoruz. Onların verdiği isimler doğrultusunda mülakatlar yapıyoruz. Vatandaşlara bu isimler arasında kimler İlçe Başkanlığı görevine uygun diye soruyoruz. İlk üç isminde Ankara’ya çağırılmasını talep ediyorum. Ankara’da bu isimler mülakata alınıyor ve kriterlerine göre bir isim belirleniyor. Bu kriterler içerisinde, mesleği , aylık geliri, ailesinin rızası, bu işe zaman ayırıp ayıramayacağı, teşkilatta daha önce görev yapmış mı gibi bir çok soru bulunuyor. Bu kriterleri en fazla karşılayan kişi aday olarak belirleniyor. Biz parti olarak karar verene kadar artısı, eksisi her noktayı tartışıyoruz ama karar verdikten sonra tartışmıyoruz. Şöyle bir algı var, bu isim milletvekiline yakın bir isim. Yani ilçe başkanı milletvekilinin rakibi, onunla mücadele eden, ona zorluk çıkaran, kötü ilişkileri olan bir kişi mi olsun?” dedi.

“Kişilere bağlı örgüt yerine parti ilkelerine bağlı örgütten yanayım”

AK Partide esas olan kurumsallıktır, A’dan Z’ye biz bir ekibiz, bunun özellikle altını çiziyorum diyen Şener, “ Ben Fatsa’da benim ilçe başkanım olsun istemiyorum, AK Parti’nin ilçe başkanı olsun istiyorum. Bizim sadece koordinatörler olarak illerde yüz bini aşkın ilçelerde yönetimler oluştururken milletin taleplerine uygun olabilirliği ile ilgili gözlemlerimiz olacak. Biz istiyoruz ki tek liste olsun, güçlü olsun. Bu bazen mümkün oluyor, bazen olmuyor. İnşallah Fatsa’da olur. Olmazsa da kimseyi bir şeylere zorlayacak değiliz. Gönüllülük esasına dayalı bir siyasi mekanizma var. Güçlü bir yönetim oluşması için tek liste olması lazım” dedi.

“Esas Olan Yeni Hastanenin Bir An Önce Bitmesidir”

Hastane projenin bittiği tabloyu düşündüğünde heyecanlandığını ifade eden Milletvekili Şener; “Hastanemizi ben günlük takip ediyorum. Çünkü tembellik yaparsak zamanından önce teslim edilemez. İnşaat firması bana hastaneyi on ay önceden teslim edebilirim dedi. 2015 Kasım ayında zamanından önce teslim edilecek şekilde firma hızla çalışıyor. Esas olan yeni hastanenin bir an önce bitmesidir.  C Blok için Cumartesi günü temel atılacak. Hastane bittiği zaman müthiş bir manzarası olacak. Ben bunun heyecanını duyuyorum. Bölgeye, bölge insanına yakışan bir Hastane olacak. Bizim insanımız her şeyin en güzeline layık olduğu gibi, hastanenin de en modernine layık. Buna da çok az bir zaman dilimi içerisinde sahip olacak. Sadece biraz sabretmemiz gerekiyor. Bu zorlu süreci birbirimize destek vererek anlayış içerisinde sürdüreceğimizden hiç kuşkum yok” dedi. 

Hakkımda Çıkan Haberler Gerçeği Yansıtmıyor

Son dönemlerde basında üst üste çıkan asılsız haberlerden müzdarip olduğunu belirten İhsan Şener, “Hakkımda son dönemlerde doğru ya da yanlış bir çok haber çıkıyor. En son hastane için kiralanacak bir binayı benim engellediğim yazıldı. Ben kiralamalar için onca çaba gösterdiğim halde kiralanmamasının sebebi olarak bazıları beni gösterdiler. Cevap vermek anlamında söylemiyorum ama bazı şeylerde seviye lazım. Bunlar ahlaki olarak sorgulanması gereken şeyler. ‘İhsan Şener görevini bıraktı’ diye bir manşet atıldı. Bu nasıl olur? Ben görevimin başındayım ancak bunları gazeteden okuyorum. Sayın Başbakanımız, Tanıtım ve Medya başkanlığını neredeyse seçim stratejilerini belirleye, seçimi yöneten bir birim olarak ilan etti. Bu tip haberleri vatandaşlarımızın önemsememelerini rica ediyorum” dedi.

“2015 seçimleri ülkemiz için hayati önem taşıyor.”

2015 seçimleri ülkemiz için hayati önem taşıyor diyen Şener; “Sebebi de şu;  millette ekonomik, siyasi ve psikolojik olarak rahatlama oldu. Uygulamalardan kaynaklı ama bunun mevzuata dönüştürülmesi lazım. Yani anayasal güvence altına alınması lazım. Bir bakıyorsunuz bir yerde Kürt açılımı, alevi açılımı bunlara gerek yok.  Bizim ülkemizin topraklarında yaşayan her insanın bireysel haklarının anayasal güvenceye alınması lazım. Bireylerin anayasa teminatı altında bir özgürlük şemsiyesinde olması gerekiyor. O zaman benim şu hakkım yok diye söyleyemez hiç kimse. Herkesin bu hakkı var demelidir. Devletin bu konudaki muhatabı bireyin kendisidir. Milletin özgürlüğü ile alanı genişleterek toplamda bir çözüm üretmesi lazım. Bu gibi etkenler  ayrı ayrı olmaz. Biz inançlı bir Musevi, inançlı bir Hristiyan, inançlı bir Müslüman vs. farkı gözetmeksizin tüm bireylerin özgürlük alanlarını kendi hal ve imkanları doğrultusunda yaşayacak duruma getireceğiz. Doğal olan budur. Bunu yaptığımız zaman Türkiye zaten kendiliğinden rahatlayacaktır. 2015 seçimleri bunun için bir fırsattır. Pek çok altyapı sorunlarımızı fiziki olarak çözdük. Dünya devletleri ile rekabete hazır bir çok yatırımlarımız var ama insan hakları ve özgürlükleri hususunda da rekabet edebileceğimiz hale gelmemiz gerekiyor.  Suriye ve Irak’taki olaylar malum. O insanları burada altın kafese koysan o doğduğu yer esas özlem duyduğu yerdir. Bunu dikkate alarak biz elimizden geleni yapacağız. İnşallah Suriye meselesi de çözüm bulacaktır. O kadar karışıklığın olduğu bir bölgede uzun süreli huzur olmaz” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde