23 Temmuz 2024

SGK MÜDÜRÜ VATANDAŞLARI UYARDI “6552 SAYILI KANUNDAN SÜRESİ İÇİNDE YARARLANIN”

  • PDF

Haber : Muharrem GÖÇ

Türkiye Büyük Millet Meclisinden çıkan Torba yasayla, SGK borçlarının yapılandırılması konusunda açıklama yapan  Fatsa Sosyal Güvenlik Kurumu  Müdürü  Recep Varlık: Sosyal Güvenlik Merkezi olarak  Fatsa Merkez ve arkasındaki 6 ilçenin 6552 Sayılı kanunu kapsamında, 4B Bağkur, İşveren  ve Genel Sağlık Sigortalarının yapılandırmasını yapıyoruz. Vatandaşlarımız süresi içinde müracaatlarını yapmasını istedi.

 

Müdür Varlık; Bunun dışında Ünye Sosyal Güvenlik Merkezi  Müdürlüğünün  binasının fiziki  şartları uygun olmadığından  Ünye ve bağlı ilçelerin Bağkur  dosyalarının yapılandırma  işlemlerini burada yapıyoruz.  Dosya olarak 60.000 e yakın bağkurlu dosyamız var. Sadece bağkur dosyası bakımından Türkiye’de ki  kırk  ilden büyüğüz ve sigorta  sayısı açısından da 30 ilden büyük olduklarını söyledi.

Bu süreçte Ordu’dan 6 tane 4B ile meşgul olan ya da 4B yi bilen ve bu işleri yapmak üzere  5 arkadaşımız geçici görevle,  2 arkadaşımızda havuzdan belediyeden geldiğini belirten Recep varlık,  Fatsa Sosyal Güvenlik Merkezi olarak 19 memur arkadaşımız var.  Öğrencimiz , Güvenliğimiz, Temizlikle birlikte yaklaşık 25-30 kişiye yakın bir arkadaşla beraber burada hizmet vermekteyiz. Türkiye’de bu projeden 4 tane yapıldı. Bir tanesi de Fatsa’ ya nasip oldu. Akıllı bir bina her şey elektronik. Isıtması , soğutması , suyu her şeyiyle şık bir bina oldu. 52 personel için düşünerek tasarlanarak yapıldığını söyledi.

Müdür  Varlık, “Türkiye’de şuan genel sağlık sigortalı  10 milyon insan var. Bu insanların  genel sağlık sigortası borcu var. Buna bağlı düzenli bir işi olmayan ya da eşinden , annesine babasına bakmakla yükümlülüğü olmayan çocukların anne babasının dahi genel sağlık sigortası borcu var olma ihtimaline karşılık bize gelip müracaat etmeleri ve şayet borçları varsa da 30.04.2015 tarihine kadar genel sağlık sigortası için kaymakamlıklara gidip gelir testi yapmaları zorunludur. Bu insanlar borçlu ve borcundan haberdar bile değil. Gelir testi yaptırmamış kişiler gelir testi yaptırsınlar”dedi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde