23 Temmuz 2024

DOLUNAY KOLEJİ ÜNYE VE FATSA BASININI BULUŞTURDU

  • PDF

Haber : Muharrem GÖÇ

 

Fatsa Dolunay Koleji taşındığı yeni binasında Ünye ve Fatsa basınına yemek verdi. Yemek sonrası basın mensuplarına  açıklamalar  yapan Dolunay Koleji Müdürü Orhan Irmak “Bugün Ünye ve Fatsa basınımız ile kolejimizin yeni binasında bir arada olalım istedik. Dolunay Koleji olarak 15. yılımızda yeni binamıza geçtik. Yeni binamız, eski binamıza göre yaklaşık olarak iki kat daha büyük durumdadır. Çok şükür yeni binamızla birlikte sayımızda düşüşe değil artışa neden oldu. Geçen seneye göre, elhamdülillah sayı olarak düşüklüğümüz olmadı tam tersine artış oldu. Öğretmen ve personel olarak da artışımız vardır. İnşallah gelecek yıllarda yeni binamızda çok daha güzel şartlarda, Ünye’mize, Fatsa’mıza hizmetlere devam edeceğiz. Tabii bazı insanların dilinde sanki kolejde öğrenci kaybı varmış gibi dedikodular da duyuyoruz. Geçen yıla göre düşüş değil fazla öğrencilerimizin olduğunu da kamuoyuna duyurmak isterim.” Şeklinde konuştu.

 

Dolunay Koleji sınıf öğretmenlerinden  Ömer Aydın’da kolejdeki başarının sırlarını anlatıldı. Tam gelişim yaşında olan çocukların beyinlerinin boş olduğunu söyleyen Aydın çocukların zekâlarının açılmasında önemli rol alan oyunlarını anlattı.

Aydın “Bu yaştaki çocukların beyinleri boştur. Çocuklara ne verirseniz alırlar. Dolayısı ile çocukların derslerdeki başarısını artıran, bir, iki, üç, dört ve beş hamle ileriyi düşündüren oyunlar ile karşı taraftakinin hamlelerini de düşünerek hareket eder. Bu da alan, zemin, hamle gibi birçok konuyu çocuklara en iyi anlatan ders metodudur. Bu oyunların isimlerini verecek olursak; abolone, pentagon ,lock lock, koridor, othello revers, q bit2 gibi oyunlardır.” Şeklinde gelişme yaşındaki çocukların zihinlerinin gelişmesinin sırlarını anlattı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde