23 Temmuz 2024

Edanur İster Türk Milli Takımana Seçildi

  • PDF

Antalya İlinde 28-30 Kasım 2014 Tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Açık Turnuvasında Türkiye’yi 73 kg büyük bayanlarda Fatsaspor Kulübü Sporcusu Edanur İSTER temsil edecektir. Edanur İster ‘in Milli takıma çağrılmasındaki en büyük etkenlerden biri de 2014 yılındaki performansı. 2014 de son yapılan Ümitler Türkiye Şampiyonasında  Türkiye 3. Olmuş. Okullararası ve Kulüpler maçlarında güzel maçlar yaparak Milli takım için ne kadar hazır olduğunu göstermişti. Antalya da yapılacak bu turnuva aynı zamanda G1 turnuva özelliğinde bulunmaktadır. G1 turnuvalarında sporcular puan toplayarak 2016 yılında yapılacak olimpiyat oyunlarının da elemesi olmaktadır. Bu turnuvalarda da en yüksel puanı alan sporcular olimpiyatlarda yarışma şansını elde etmektedir. Belki de Fatsalı bir sporcu  ilk defa olimpiyat elemesi niteliğinde bir turnuvaya katılmış olacak.Bu turnuvada Türk bayrağını göndere çektirmek için ter dökecek.

Konu ile ilgili bilgi veren Edanur İSTER: Milli Takıma çağrılmayı bekliyordum. Çünkü 2014 yılında çok güzel maçlar çıkardım. Çok güçlü rakipleri yendim. Gece gündüz demedim antrenmanlarımı aksatmadım. Bir çok şeyden taviz verdim. Bu gün baktığımızda bu yaptığım fedakarlıklara değer mi diye düşünüyorum.Sonuna kadar evet diyorum. Türk Milli takıma adına müsabakalara katılmak ve olimpiyat oyunları için puan toplayacak olmam beni çok sevindiriyor. Bu müsabakaya Antrenörlerim Halil BEKYÜREK ve Adem HACIFETTAHOĞLU’la hazırlandık. Şu anda kendimi müsabakaya hazır hissediyorum. İnşallah niye olmasın diyorum. Buradan bana destek veren herkese sonsuz teşekkür ederim. İnşallah bana güvenenlerin güvenini boşa çıkarmayacağım.” Dedi.

Edanur İSTER’in Hocası ve Aynı zamanda Fatsa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halil BEKYÜREK: ”Edanur 10 yasından beri taekwondo sporuyla uğraşıyor. Şu anda 17 yaşında yani 7 yıllık sporcu . Sporcumuz çok deneyimli bir çok Türkiye Şampiyonasına katıldı. Ordu da hiç yenilmedi diyebilirim. Özellikle bu yıl çok iyi bir çıkış yakaladık. Bu çıkışımızı sporcumuzun Milli Takıma seçilmesiyle görmüş olduk. Edanur Müsabakanın muhtemelen en genç sporcusu olacak.  Turnuvanın yaş kategorisi  17 yaşından başlıyor ama bizim sporcumuza güvenimiz tam. Sporcumuzun da öz güveni  çok iyi. Fatsaspor adına ve Fatsa’nın adını da uluslararasında duyurması anlamında  Edanur’un Milli Tamına seçilmesi çok önemli.

Edanur İster aynı zamanda yine Antalya ilinde 25-26 Kasım 2014 tarihinde yapılacak olan 2. Kulüpler Avrupa Şampiyonasına katılarak burada da derece elde etmeye çalışacak. Yine 2016 yılında ki olimpiyatlara katılmak için puan arayacak.  Ben sporcumuz bu turnuvaların en az birinden dereceyle döneceğine inanıyorum.

Biz günleri uzun yıllar önce hayal ettik ve bu gün bu hayallerimiz gerçek oldu. Biz gençlerimize güvendik gençler bize güvendi. Sonunda bir çok başarıyı bu gençlerle elde ettik. Belki bu gün Edanur Milli Takıma çağrılmış olabilir ama takımdaki başka sporcularda Edanur kadar yetenekli ve istekli . Fatsa halkına şunu belirtmek istiyorum. Çocuklarını spora yönlendirsinler ,çocuklarımız spora yönlendirilmedikleri zamanlarda neler yapabileceğini televizyon ekranlarında görüyoruz. Biz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak daima sporun ve sporcunun yanındayız. Biz tesislerimizi ve hocalarımızı Fatsa Halkının hizmetine sunuyoruz. Halkımız gelsin bizlerden talep etsin biz de halkımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışalım. Edanurlar çoğalsın. Bu gün sağlıklı yaşamı düşünelim, 2020 olimpiyatlarını düşünelim. Büyük düşünelim. Gençlerimize güvenelim. Eğer Fatsa da spor yoksa bu gençleri sahiplenecek kötü alışkanlıklara var.  Biz bu kötü alışkanlıkların panzehiri spor diyorum.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde