23 Temmuz 2024

MADDE BAĞIMLILIĞINA HAYIR

  • PDF

Fatsa Gençlik Merkezi gençlere  madde bağımlılığının zararlarına yönelik konferans düzenledi.
Gençlik Merkezi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Yeşilay derneği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 240 öğrenciye konferans verdi. Konuk olarak Yeşilay temsilcisi Arif Takıcı’nın katıldığı programda madde bağımlılığının insan sağlığı ve ekonomik zararlarıyla ilgili sunumlar gerçekleştirildi.
Arif Takıcı günümüzde gençlerin bağımlılık yapan maddelere özenti üzerine başladıklarını ancak bir sure sonra batağa saplanarak sağlık sorunları yaşamaya başladıklarını ve sosyal hayattan koparak dönülmesi zor bir yola girildiğini ifade etti.
Konferansa katılan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Töngel  gençlere tavsiyelerde bulunarak uyuşturan maddelerin hayatları nasıl kararttığını hepimiz görüyoruz. Eğitim camiası olarak öğrencileri bu tür ortamlardan uzak tutmaya çalıştıklarını ve bu tür problem yaşayanlara yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade ederek İlçe Gençlik Merkezi Müdürlüğüne gerçekleştirdikleri bu tür projeler için teşekkür ederek öğrencileri Gençlik Merkezinin faaliyetlerine katılmaya davet etti.
İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Beraat Şahin anne babalara bu konuda önemli görevler düştüğünü, çocukların ilk önce aile büyüklerini model aldığını bu nedenle bu konuda eğitimin evlerde başlayacağını aileleri bu konuda duyarlı olmaya davet ettiğini  söyleyerek, Gençlik Merkezi olarak farklı alanlarda gerçekleştirdikleri faaliyetlere gençleri davet ederek kendilerini bu tür etkinliklerle gösterip ifade edebileceklerini belirtti. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bu tür alanlarda kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde