23 Temmuz 2024

CHP Fatsa Yönetimi Aslan Cami’de İlgi İle Karşılandı

  • PDF

Her Cuma bir başka beldede ziyaretlerini sürdüren CHP Fatsa Yönetimi bu defa ki ziyaretlerinde Aslan Cami’deydi. Yolculuk sürecinde oldukça bozulmuş asfalt yoldan ulaşılan beldede ki sıcak karşılama CHP yönetimini memnun etti.

Aslan Camililer ziyaretlerinden hoşnut olduklarını söyleyerek sorunları hakkında bilgi vermek istediler. Bir saatten fazla süren söyleşiden, daha çok belediye hizmetlerinin aksaması ve ormanlık alanlarının kendilerinden alındığını anlatan sakinler, bunun çözüm yolları için konuklarının düşüncelerini dikkatle dinlediler.

 Kazanımlarımızı Cömertçe Peşkeş Çektiler

CHP İlçe Başkanı Çelebi, belde sakinlerine çay salonunda yaptığı konuşmada partilerinin ve cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün bizlere bıraktığı miras ve kazanımlar için tekrar tekrar teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü; “ O günlerin zorluklarına rağmen dişleriyle tırnaklarıyla bu vatanı yoktan var eden o insanlarımızı Ata’mızı ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Bize emanet ettikleri laik cumhuriyetimizi canımız pahasına koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bize, cumhuriyetimizin kurulduğu yıllarda, o ilk dönemlerde her türlü yoksulluğa rağmen büyük hamlelerle kalkındırmış, kul olmuş insanlarımızı yurttaşlık bilincine ulaştırarak, ülkemizin ekonomisini geliştirmek için devlet eliyle kurduğu onlarca Kamu İktisadi Teşebbüslerini kazandırdığı için minnettar olmalıyız. Ancak gel gör ki geçmişteki ve bugünkü iktidar anlayışı bütün bu kazanımlarımızı cömertçe yabancı sermayeye ve yandaşlarına peşkeş çekmeyi marifet bilmişlerdir.” Diyerek belde sakinlerinin konun önemine dikkat çeken Çelebi, konuşmasına şöyle devam etti; “ Bu iktidarın ekonomi hakkında bir bilgisi yok. Yaptıkları tek şey elde, avuçta ne varsa onu satarak günü kurtarmaktır. Kar eden bütün kurumlarımızı satarak ekonomimizi çevirmeye çalışmıştır. Tek amacı iktidarda kalarak otoritesini sürdürmek olmuştur. 12 yıl boyunca kaç işçi kalıcı olarak istihdam edilmiştir. Duble yollar yapıldı diyerek halkı aldatmasın çoğunun parası AB’nden hibe olarak gelmiştir. Kısaca, sevgili Aslan Camililer, iktidarın bu ülkeye hiçbir faydası olmadığı gibi sizlerin sömürülmesi için en etkin rolü oynamışlardır.” Dedi.

Tabiat Ana Bizi Fena Yakaladı

Yerel sorunlarla ilgili olarak belde sakinlerini bilgilendirmeye çalışan Fatsa CHP yönetimi, diğer beldelerde olduğu gibi fındık sorununu irdeleyerek, bu yılki üretimin düşüklüğüne neden olan don olayının üreticilerin üzerinde bıraktığı yıkımın büyüklüğüne değinerek şunları söyledi; “ Bu yıl fındık üretemediğinizi biliyoruz. Tabiat ana bizleri bu yıl fena yakaladı. Dona karşı hazırlıklı olamadık, ama hiç değilse iktidar bu tür afetlere karşı uyanık olsa. Yani üreticisinin zararlarını kısmen de olsa karşılayabilse.

Fukara Parasıyla Saray Yapmak Müslümanlığa Yakışır Mı?

Ama onlar halkının içinde bulunduğu çıkmazları yok sayarak kendilerine bizlerin parasıyla hiç de gerekli olmayan, adına AK dedikleri saraylar yapıyorlar. Arkadaşlar, bu hangi Müslümanlığa sığar. Yüzlerce odalarıyla inşa ettikleri malikâne yetmiyormuş gibi inadına ek olarak 250 odalı yavru saray daha yapıyorlar. Bu israfta başka bir boyut daha var ki o da inşaat yaptıkları yerin bir SİT alanı olmasıdır. Mahkeme bunlara buraya bir çivi dahi çakamazsın dediği halde bunlar yüzlerce dönüm ormanlığa bu saray dedikleri ucubeyi kondurdular. Bu gücü nereden alıyorlar? Mahkeme kararını yok sayan bu yapay güce hep birlikte karşı koymalıyız. Yoksa cumhuriyetimizin ve geleceğimizin akıbeti hiç de iyi olmayacaktır.” Dedi.

Üreticilerimizin Yanında Olacağız

CHP Fatsa İlçe Başkanı Çelebi, fındıkla ilgili olarak üreticilerin mağduriyetine bir kez daha değinerek, bildiğiniz gibi 200 metre yükseklikteki köylerimizde üretimin bitme noktasına geldiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti; “ Biz Fatsa CHP yönetimi olarak bu mağduriyetinizin arkasında olup, bu sorunumuzu ilgili makamlara iletmeyi görev sayıyoruz. Bu konuyu Giresun’daki toplantımızda Genel Başkanımıza ileteceğiz. Konunun mecliste görüşüleceğinden kuşkunuz olmamasını dilerim. Bölgemizin afet alanı ilan edilmesi için CHP her türlü girişimde bulunacaktır. Bizi dinleyip gösterdiğiniz ilgiden dolayı sizlere teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde