23 Temmuz 2024

Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikal edişinin 76. Yıldönümünde Fatsa’da da törenle anıldı..

  • PDF

Haber : Muharrem GÖÇ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ebediyete intikalinin  76 ncı yıl dönümü olan 10 Kasım  ilçemizde düzenlenen törenle anıldı.

Atatürk Anıtı önünde başlayan anma törenine; Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Garnizon Komutanı P.Bnb. Salih Gödek, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Selim Berber,  Jandarma Komutanı J.Bnb. Halit Gülten, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk,  kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Saat 08.50’de Kaymakam Mehmet Yapıcı, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı  Salih Gödek,  Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, siyasi partiler ve dernekler tarafından anıta çelenkler sunuldu.  Saat 09.05 geçe sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu. Törene katılanların yanı sıra çevredeki vatandaşlar da sirenlerin çalmasıyla araçlarından inip saygı duruşuna geçti. Bu esnada göndere çekilen bayrak daha sonra yarıya indirildi.

Porotokol mensupları tarafından Hükümet Konağı önünün de sona eren programa  Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında  devam edildi. Fatsa Cahit Zarif Anadolu Lisesi  tarafından hazırlanan program günün anlam ve önemini  belirten konuşma, Orotoryo, Atatürk konulu sinevizyon gösterisi, Tiyatro ve Atatürk’ün  sevdiği şarkıların söylenmesi ve açılan serginin gezilmesi ile sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde