23 Temmuz 2024

“AMACIMIZ HALKA HİZMETTİR”

  • PDF

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, hafta sonu memleketi Ordu’da bir takım ziyaretler gerçekleştirdi. Özel bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Hamarat, “Ordu hızlı bir gelişim gösteriyor. Bizde burada şehrimize katkı sağlamak için çalışıyoruz. Çünkü bizim tek düşüncemiz halka hizmet etmektir” dedi.

Hamarat, Ordu’ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi verirken, özellikle Ordu Üniversitesi’nin geliştirilmesi konusunda yoğun bir gayret sarfedilmesi gerektiğini açıkladı.

“Ordu Üniversitesini geliştirmeliyiz”

Milletvekili Hamarat yaptığı açıklamada,Ordu’yu bir sanayi şehri yapacağız. Ordu sanayiden yararlanamıyor. Bir sanayi sitesi özelliklerinden yararlanamıyor. Fiziken de hukuken de altıncı bölge teşvikten yararlanamıyor. Ordu’da Altınordu’da ve özellikle Ünye’de kümelenmiş fabrikalar var. Peki lokomotif sektör olarak turizmden ve eğitimden vazmıgeçiyoruz? Hayır vazgeçmiyoruz. Komşumuz Sivas’ın Üniversite öğrencisi sayısı 45 bin, bizim 17 bin. Bu sayıyı hızla artırmalıyız. En az 50 bin öğrencisi olmalı üniversitemizin.  Biz kurduk Ordu Üniversitesini, ama yine biz geliştirmek durumundayız. Rektörümüz de bu konuyla ilgili çok kafa yoruyor zaten. Üniversitenin geliştirilmesi için yoğun bir mesai harcamamız gerekir. Eğer Üniversite istenen seviyeye gelirse, bu Ordu için büyük bir avantaj olur.

“Türkiye yenilenirken, Ordu’da yenilenmeli”

Eğer, Ordu fındık ürünün başkenti diyorsak, o ürünün en gelişmiş üretimi nasıl yapılıyorsa, ona sahip olmalıyız. Bizim kimden geri kalır yanımız var. Dışarıdaki ülkeler sizin ürettiğiniz ürünü alıyor, tam mamul hale getiriyor. Sizin kazandığınızın beş mislini kazanıyor. Sonrada o rakamlar bizim karşımıza başka zenginlikler olarak çıkıyor. Bizim bunu elde etmemize mani hiçbir şey yok. O zaman hep beraber bu konuda kendimizi geliştirmeliyiz. Biz bu konuda siyasiler olarak Ordu’nun milletvekilleri olarak, bize ne gerekiyorsa biz yapmaya hazırız. Gelip beraber çalışalım deseler, biz çalışmaya hazırız. İş adamlarımız muhakkak bir araya gelmeliler, ya da bize beklentilerini söylemeleri gerekir. Bu konunun tartışılmasını istiyorum. Ordu’nun gelecek vizyonunda bu konu Ordu’nun gündeminde olmalı diye düşünüyorum. Türkiye yenilenirken, Ordu geri kalmamalı. Daha önce biz geri kaldık. Denizli, Kayseri, Gaziantep hatta bunların yanlarında başka illerde var. Bu iller konuştuğumuz konuları çoktan aştılar. En azından onların arkasında sıraya girmek yerine, kendi avantajlarımızı doğru okuyan, günü doğru okuyan yaklaşımla elimizdeki avantajları doğru yöne sokmak amacıyla bu yöne geçebiliriz. Bize dezavantaj gibi konulan şeyleri aslında bizim için avantaj olduğunu görmeliyiz.

“Akkuş’un fasulyesi için çok çaba sarf ettim”

Sizin bir hayaliniz varsa, bu il için ona göre davranırsınız. Ben bunu yaptım. Mesela milletvekili seçildiğimden beri Akkuş’un kuru fasulyesi için müthiş gayret gösterdik. Meclis lokantalarında ikram ettirdik,sivil toplum örgütlerinden etkinlerinde Akkuş fasulyesi ikram etmeleri talep ettik, sağolsunlar yaptılar.  Basında hep gündemde tuttuk, bir çok köşe yazarı bu konuyu yazdı gündeme taşıdı. Ziraat odasını ziyaret ettik. Onlara destek verdik.  Sonuçta şu anda Akkuş kuru fasulyesinin kilosu 20 TL ve Akkuş’ta paketleniyor. İkinci hamle olarak da Akkuş için serbest tavukçuluk dediğimiz üretimde Akkuş merkezi olmaya adaydır. Arkadaşlarımız harıl harıl çalışmaya da devam ediyor. Yani ortaya hayal koymazsanız, yürüyün arkanızdayım demezseniz olmuyor bu işler. O zaman komşunun ayağına bakar komşu ne zaman ayağı kayacakta, ben onun önüne geçeceğim diye bakarsınız. Biz Ordu’nun bir santim bile geri kalmasına gönlümüz razı değil. Madem emek veriyoruz, o zaman herkes elini taşın altına koysun. Bizde üzerimize düşen görevi yapalım, Ordu’muzu uçuralım.

“Yapılan projeler ile birlikte Ordu gelişecek”

Devam edilen yatırımlarımızla ilgili bir aksaklık yok. 15 Mart’a inşallah hava alanımızı açacağız. Şimdi Ordu, Büyükşehirle markalandı, ama biz bunun içerisini doldurursak, faydalı olacaktır. Yoksa altında kalırız. Havaalanı buna en büyük ivmeyi kazandıracak yatırım. Yine dereyolu ve çevre yolu öyle. Zaten bir iki yıl sonra imkânları çok değişik bir Ordu ortaya çıkacak. Bizim burayı cazip haline getirmek için, sadece buranın ulaşılan yer olması yetmez. O zaman diyeceğiz ki, Ordu’ya gelen herkes başımızın tacıdır, her türlü imkanlarımız yatırımcılar için seferber edilecektir diyeceğiz.

 

 

“Ben sadece milletin vekiliyim”        

Buradan açık ve net söylüyorum, ben ne devletin vekiliyim, ne belediyenin vekiliyim. Ben milletin vekiliyim. Yani bu ne demek; millet bize vekâlet veriyor, bizde devlet aygıtının doğru çalıştırılmasına yardımcı oluyoruz. Hizmet kanalı olarak devlet aygıtının güzel işler yapması amacıyla biz varız. Şunu buradan net bir şekilde söylüyorum. Eğer Ordu’da ister milletvekili olsun, ister belediye başkanı olsun, ister bir il müdürü olsun bir yatırımcıyı kapısında bekleten varsa, bu Ordu’ya ve Ordu halkına ihanettir. Biz burada milletin hakkını korumak durumundayız.  Yani yatırımcı gelemiyorsa, biz hep beraber ayağına gidelim. Ama Ordu’ya bir şeyler yapmasak, bu yaptığımız işlerinde bir getirisi olmaz. Sadece geçerken bakılan bir şehir olur. Bu konuda onun için el birliğiyle, gönül birliğiyle hiç ufak şeylere takılmadan kapris yapmadan kol kola girmeliyiz. Ordu için iş adamlarıyla, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelmeliyiz ve Ordu’ya, kazandırmalıyız. Onun için, Ordu için ne yapılması gerekiyorsa, yapmalıyız. Yoksa bizi ne tarih ne de Ordu’lular affeder.

“Ordu için kim çalışıyorsa, o bizim partnerimizdir”

Bu, kim bir adım önde olacak meselesi değil; kim Ordu için kol kola girdi meselesi. Yarın ne olacak meselesi değil. 2015’te kim vekil olacak meselesi değil, kim vekil olursa olsun önemli olan Ordu için yarın ne yapacaksın, ne planlıyorsun. Hatta kiminle beraber ne yapabiliriz, sorusunu beynimize kazımamız lazım. Ordu için kim çalışıyorsa, o bizim partnerimizdir. Milletvekili bir il için kullanılabilirliktir. Bizden vatandaş istifade etsin. Biz adım atıyoruz ama, iki el birleşmediği zaman aynı sonuç ortaya çıkmıyor. Biz her zaman hazırız. Yarın kimin milletvekili olacağını düşünmemeliyiz. Ordu için ne yapılacaksa, biz emre amadeyiz. Amacımız biz siyaset için, siyaset yapan bir parti değiliz. Biz halk için siyaset yapıyoruz. Bizim asıl konumuz halka hizmettir” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde