23 Temmuz 2024

CHP FATSA ÖRGÜTÜNÜN AŞURE ETKİNLİĞİ

  • PDF

Her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen aşure etkinliğine katılım oldukça yüksekti. Yüzlerce Fatsalı yurttaşın katıldığı etkinlikte aşure dağıtımı memnunluk yarattı. Aşurelerini sıraya girerek alan hemşerilerimiz birer ikişer tabak alarak aşureye doydular.

Etkinliğe davetli olarak hazır bulunanların arasında Ordu Milletvekilimiz Sayın İdris Yıldız, İl Başkanımız Sayın Osman Güngör, İl Başkan Yardımcısı Sayın Cemil Cebeci, Merkez İlçe Başkanı Sayın Mustafa Kemal, Çamaş İlçe Başkanı Sayın Nahit Çevik, Ordu Gençlik Kolları Başkanı Sayın Ulaş Tepe yer aldılar.

1340 yıl öncesinden bu yana çekilen acıların anılması için yapılan etkinlikler ve aşure dağıtım geleneğinin sürmesi kin yerine sevginin sembolleşmesiydi.

Konuyla ilgili olarak CHP Fatsa İlçe Başkanı Sayın Doğan Çelebi Yaptığı konuşmasında; “ Sevgili Fatsalılar bu etkinliğimizi 1340 yıldır gelenek halinde kutluyoruz. O yıllar sevgili Peygamberimizin çocuklarının katledilişiydi. Bu katliamı telin ediyoruz. Bu acıların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Birlik ve beraberliğimizin bozulmaması için barış içinde sevgiyle yaşamamız gerektiğini vurgulamak isterim. Bugün hep birlikte takip ediyoruz ki Ortadoğu dediğimiz o bölgelerde kan gövdeyi götürüyor. Kendilerini Müslüman olarak tanıtan taraflar birbirilerinin boğazlarını kesiyorlar. Bizde böyle bir savaşın olmamasını, Atatürk’ümüzün bize miras olarak bıraktığı çağdaş uygarlık yoluna borçlu olduğumuzu söylemek isterim. Gerçekten hiçbir ulusa nasip olmamış bu liderin ulusumuzun bir evladı olmasından büyük gurur duyuyoruz. Sevgili Fatsalılar, aşure etkinliğimize katıldığınız için hepinize sevgiler saygılar sunuyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Daha sonra sözü alan İl Başkanı Güngör, hemşerilerimize hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi; “değerli Fatsalılar bu özel günde hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. 1O Kasım’da her zaman içimizde büyüyen burukluğu bir kez daha yaşıyoruz. Bugün ulu Önder Atatürk’ümüzün 76. Ölüm yıl dönümü. Biz toplum olarak hem şanslıyız hem de şanssızız. O kişi ki silah arkadaşlarıyla birlikte zaferler kazanıp ülkemizi kurtararak aynı zamanda da devlet adamı yeteneği ile toplumumuzu derinden değiştirmeyi başarmış bir kişidir. O bizim her zaman içimizde yaşattığımız bir insandır. O’nu sadece bugün aramıyor, anmıyoruz. O her zaman bize ışık, rehber olmuş bir kişiliktir. O’nun izinden sadece biz değil dünyada ki tüm mazlum ülkeler O’nu kendilerinin lideri olarak benimsemişlerdir. Bugün bir sınav vermekteyiz. Ata’mızın bize emanet ettiği değerleri, kazanımları koruyabildiğimiz süreçte görevimizi yapmış sayacağız. Görülüyor ki bu değerleri artık görmezden geliyoruz. Bu bizler için utanç vericidir. Hep birlikte O’nun mirasına sahip çıkarak ülkemizin çağdaş uluslar arasında ki yerimizi, saygınlığımızı perçinleyelim. Hepinize saygılar sunuyorum.” Diyerek konuşmasını bitirdi.

Konuşmalar sürerken biriken kalabalık gözden kaçmıyordu. Gerek Ata’mızı anmak gerekse Muharrem ayı vesilesiyle aşure etkinliğinde olmak isteyen yurttaşlarımız konuşmacıları dikkatle dinliyorlardı.

Son konuşmacı olan Milletvekili Yıldız ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “ 1340 yıldır bu geleneğimizi, göreneğimizi sürdüren toplumumuza ve bize bu aşureyi yapan bayan arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Sevgili Fatsalılar bugün ayrıca Ata’mızın 76. Ölüm yıl dönümü hep birlikte sevgiyle anıyoruz. Atatürk bize cumhuriyet kazanımlarımızı bahşederek, etnik yapının olmadığı, mezhepsel ayrıcalıkların bulunmadığı bir ülke yaratmış, “yurtta barış, dünyada barış” özdeyişiyle bütün dünyaya örnek bir liderdir. Bugün bize dayatılan çözüm süreci yaptırımının aslında içinin boş olduğu dolayısıyla çözümsüzlüğe doğru gidildiğinin farkındayız. Bu süreç içinde yapılan pazarlıklar artık gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu çözüm sürecinin yeri meclis olması gerektiğini defalarca söyledik. Konuların içeriğini halkımızla paylaşalım dememize rağmen İmralı’daki katille anlaşma yoluna gidip birbirilerine verdikleri sözleri tartışır duruma getirdiler. Bütün bunları bilgilerinize sunarken aşure gününüzün iyi geçmesini dilerim” sözlerini bitirdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde