23 Temmuz 2024

Yaşamayı Paylaş

  • PDF

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle Fatsa Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından ‘Yaşamayı Paylaş’ etkinliği düzenlendi.

Gençlik Merkezi Müdürlüğüne bağlı Gençlik Liderleri ve gönüllü gençler organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla Fatsa Cumhuriyet Meydanında stant açarak kısa bir müzik etkinliği düzenlediler. Etkinlik halk tarafından ilgiyle karşılandı. Toplanan kalabalık standa çekilerek organ bağışının önemi belirtildi. Nesil olarak organ bağışına negatif bir duruş sergilendiği ve önyargıları kırmak gerektiği liderler ve gönüllü öğrenciler tarafından anlatıldı.

Gençlik Merkezi Müdürü Beraat Şahin ‘ gönüllü gençlerimizin amacı insanlara ulaşabilmek ve organ naklinin yeni hayatların başlangıcı olduğunu anlatabilmek. Bir yaşamın organ bağışıyla birlikte farklı bedenlere hayat verdiğini unutmamalıyız. İslam alimlerimiz çeşitli kriterler yerine getirildiği takdirde organ bağışına dinimizin sıcak baktığını ifade etmekteler. Türkiye'de en çok böbrek, karaciğer, kalp, pankreas, akciğer ve ince bağırsak nakli yapılmakta olup ülkemizde donör sayısı yeterli düzeyde değil. Yakın zamanda Fatsa da gerçekleşen organ bağışı sayesinde birçok insan tekrar hayata döndü bu fedakarlığı yapanlara buradan tekrar teşekkür ediyoruz. Gençler ve gönüllüler biraraya gelerek bu tür etkinliklerle hassasiyeti artırmayı amaçlıyoruz. Etkinlikte bize destek olan tüm gönüllü gençlerimize teşekkür ederiz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde