23 Temmuz 2024

Fatsaspor Taekwondo Takımı Avrupa Kulüpler Şampiyonasına Katılacak

  • PDF

Fatsaspor Taekwondo Kız Takımı 25-26 Kasım 2014 tarihleri arasında Antalya Belekte yapılacak 2. Kulüpler Avrupa Şampiyonasına katılacak. Fatsa tarihinde de bir kulüp ilk defa Avrupa Kulüpler Şampiyonasına katılmış olacak. Bu turnuvaya şu ana kadar 30 Avrupa ülkesinin katılım yaptırmıştır. Bu turnuva ile sporcular 2016 yılında yapılacak olan olimpiyatlara da katılım için puan kazanacakları için katılan ülke sayısının artması beklenmektedir.

Konu ile ilgili açıklama yapan Fatsaspor Kulübü Taekwondo  Takım Kaptanı Songül Ayduvan:”Biz bu turnuvaya katılmanın hayaliyle yaşıyorduk. Halil hocamız bu müjdeli haberi verdiğinde çok mutlu oldu. Çünkü gerçekten katılmanın bile çok büyük bir onur olduğu turnuvaya bizim katılacak olmamız ve Fatsasporu ve Fatsa’yı orada duyuracak olmamız bizi çok heyecanlandı. Takımımız 2014 yılında bir çok turnuvada dereceler yaptı. Özellikler Edanur İster’in Ümitler Türkiye Şampiyonasında 3. olması Fatsalı sporcuların da artık Türkiye düzeyinde olduğunu göstermiştir. Fatsa halkından beklentimiz bize destek olsunlar ve dua etsinler. İnşallah bu takım oralarda güzel başarılar kazanacak ve bize güvenenlerin yüzünü kara çıkarmayacaktır.”dedi.

Fatsaspor Kulüp Başkanı Halit Kovancı:”Turnuvaya katılacağımızı öğrendiğimde çok sevindim. Biz 2007 yılında Fatsasporu kurduğumuzda hep bu noktaları hayal etmiştik. Bugün geldiğimiz nokta da Fatsasporun hangi noktalara geldiğini somut olarak görüyoruz. Ben sporcularımı 2014 yılındaki başarılı maçlarını biliyorum. Avrupa kupasında neden bir Fatsalı sporcumuz derece yapmasın diyorum. Antrenörler Adem Hacıfettahoğlu’na ve yine sporcuların antrenörleri olan ilçe Gençlik Hizmetleri ve  Spor Müdürümüz  Halil Bekyürek’e buradan bize bu gururu yaşattıklarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Fatsa  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halil Bekyürek:”Fatsaspor Taekwondo Kız takımını 2014 yılındaki başarıları ile bu turnuvaya katılmayı hak etmiştir. Bu yıl bir çok turnuvadan takım çok büyük başarılarla dönmüştür. Takım çok yetenekli ve tecrübeli sporculardan oluşmaktadır. Bu sporcularımız bu turnuvadan başarı ile döneceklerine eminim. Şu an itibarı ile hepsin performansı en üst düzeyde.

Bu tur uluslararası turnuvalara gitmek hem maddi hem de manevi gerçekten çok zor. Buradan Fatsa Kaymakamımız Mehmet Yapıcı’ya ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ekrem Cinoğlu’na 2. Avrupa Kulüpler Şampiyonasına gidecek takımımıza verdiği desteklerden dolayı  teşekkür ediyorum. Özellikler Fatsa Kaymakamımız Mehmet Yapıcı sporcun tüm alanları ile ilgili ve spora destek vermek isteyen biri. Bu nokta da Fatsalı spor camiasının çok şanslı olduğunu düşünüyorum.

Fatsa halk spora destek vermeli. Gerçekten Fatsa’mızda sporcu potansiyelimiz çok büyük ve özverili spor insanları var.Eğer biz bu sporculara ve spor adamlarına  sahip çıkamasak çocuklarımızı ve gençlerimizi dışarıdaki kötülüklerden koruyamayız.Bizim amacımız spor yapan sayısına arttırmak ve herkesin sağlığı için her yaşta spor yapmasını sağlamak.Bunun sonucu olarak da içlerinden çıkan üstün yetenekli sporcuları akademik olarak üst düzeylere çıkarma, Ulusal ve uluslar arası turnuvalarda mücadelesini sağlamaktır.Bu gün baktığımızdaki durum bunun en güzel örneğidir.Fatsalı sporcularımız ve spor adamlarımız Uluslar arası arena da Fatsa’nın ismini duyurmak için mücadele etmektedir. Buradan sporcuların yetişmesinde çok büyük emeği olan Adem Hacıfettahoğlu na, Kulüp Başkanı Halit Kovancı’ya ve Sporcuların Kurs düzenleyicisi Fatsa Halk Eğitim Merkezi nezlinde Kurum Müdürü Celal ACAR ‘a teşekkür ediyorum.”dedi.

Fatsaspor kulübü ve Fatsa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Şampiyonaya gidecek takıma içinde eşofman,yağmurluk ve forma bulunan çanta hediye ettiler.

2.Avrupa Kulüpler Taekwondo  Şampiyonasına Katılacak Fatsalı  Sporcular

Ceyda GÜNEŞ-Yıldız Kızlar -47 kg

Zümrenur KALAYAN-Yıldız Kızlar-55 kg

Merrvenur ERTEPE-Genç Kızlar- 42kg

Songül AYDUVAN-Genç Kızlar -55 kg

Edanur İSTER-Genç Kızlar-68 kg

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde