23 Temmuz 2024

BAŞKAN YILMAZ FATSA BASINIYLA BULUŞTU

  • PDF

Ordu Büyük Şehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Fatsa basınıyla bir araya geldi.

Büyük Şehir Belediyesi Fatsa Ofisinde yapılan basın toplantısında Fatsa basınının sorularını cevaplayan Enver Yılmaz; “Fatsa Cumhuriyet Meydanı ve Evkaf Mahallemizde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatacağız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde çalışmaların başladığını açıklayan Yılmaz; “Meydan ve Evkaf Mahallemizdeki kentsel dönüşüm projelerimizi ilçe ve büyük şehir belediye meclis kararlarını alarak ilgili bakanlığa ilettik. Bu projelerin kamulaştırma bedelleri bakanlık tarafından karşılanacak. Sanıyorum bu işlemlerimiz bir yıl içinde olgunlaşıp, yatırıma dönüşecek” dedi.

Fatsa’da yeni hastane inşaatının devam etmesiyle birlikte hastaların büyük zorluklar çektiğini belirten Enver Yılmaz; “Biz yerel yönetim olarak meseleyi yakından takip ediyoruz. Ancak bu mesele Sağlık Bakanlığının meselesidir. Geçen hafta Sağlık Bakanımızla görüştüm. Sorunun ciddiyetini kendilerine aktardım. Kısa sürede yeni alternatifleri değerlendireceğiz. Aslında en başından beri Ünye hastanesinin bitirilip hastaların Ünye’ye nakli düşünülüyordu,

 

 

 ancak Ünye hastanesi de bitirilemeyince sorun büyümüş oldu. Bakanlığımız sorunun giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.” açıklamasında bulundu.

Ordu Büyük Şehir Belediyesinin en hızlı kurumsallaştığını beyan eden Yılmaz; “300 milyon bedelli yol ihalesini gerçekleştirmiş olmamız bile komşu büyük şehir belediyelerin içinde en önde olduğumuzun açık bir kanıtıdır.” Dedi

Ünye Limanı büyük şehir belediyesine devredilmiştir. Ünye limanı Ordu’nun büyük limanı olacaktır. Çalışmalarımız başlamıştır, diyen Yılmaz; “ilçelerimizin tamamında hizmetlerimizin aksamaması için azami gayret gösterilmektedir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Açıklamalarına şu şekilde devam etti; “ Öncelikle kuruluş sürecimize ilişkin bahsettiğimiz genel olarak yapılması gereken planlarımızın %90’ına kadar gerçekleştirdik. Kurumsal yapımızı, ilçelerdeki ofislerimiz ve şubelerimiz dahilinde tamamı kuruldu. Ünye’de ve Fatsa’da çalışma ofisleri diğer ilçelerimizde de şeflikler kuruldu. Özellikle su ile ilgili sıkıntılar olacağını ön görmüştük. Şehir merkezlerinde geçtiğimiz yıllarda Perşembe ve Kumru ilçelerimizde de çok ciddi sorun olmasına rağmen 19 ilçemizin şehir merkezinde sorun olmadı. Ama köylerimizde muhakkak bireysel sorunlarımız oldu. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de en aza indireceğiz” dedi.

“Ulaşım İle İlgili En Büyük İhaleyi Gerçekleştirdik”

“309 Milyon maliyetli sıcak asfalt ihalesi. Neden sıcak asfalt olduğunu kamuoyuyla tartıştık, konuştuk. Sıcak asfaltın olması gerektiği ile ilgili hem resmi hem de bizim yöresel dengelerimizin gereği, özellikle 500 rakımdan sonra beton döküldüğünde kış aylarında 5. Yıldan sonra don gerçekleştirmesi sebebiyle çok verimli olmadığı söylendi. Bizde ulaştırma Bakanlığı ve Karayollarının fikri çerçevesinde bölgemizde bir ilk olacak ve 25 yıl garanti vereceğimiz bir yol ihalesi gerçekleştirdik. Müteahhit firma çalışmalarına başladı. Altınordu ilçesinde şantiyesini kurdu, Fatsa ilçesinde şantiyesini kurmak üzere, Ünye ilçesinde inşallah önümüzdeki günlerde şantiyesini kuracak. Dört yerde şantiye kurmayı planlatıyoruz. Üç tanesi belirttiğimiz ilçelerde, dördüncüsü ise baharla birlikte uygun olan yüksek ilçelerden birine kurulacak” dedi.

“Cumhuriyet Meydanı ve Evkaf Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Başlıyor”

Kentsel dönüşüm ile ilgili üç ilçelerde ciddi anlamda kamuoyundan şu aşamaya kadar gizli saklı götürdüğümüz yazışmalardan ibaret olan bir süreç oldu diyen Enver YILMAZ; “ Fatsa ilçemizde görmüş olduğunuz Cumhuriyet meydanı önümüzdeki beş tane binamız kamulaştırması dahil olmak üzere çevre ve şehircilik bakanlığımızın rezerve ve riskli alan ilanı ile birlikte süreci meclis ve büyükşehir onayı ile birlikte gerçekleşti. Cuma günü de Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğümüze gitmek suretiyle buralara ilişkin Bakanlığımızın gerekli kaynak ve kamulaştırmaya ilişkin ödeneklerin aktarılmasını bekliyoruz. Evkaf mahallesinde de 400 dönümlük bir alan oluşturmak suretiyle, mevcut stadyum ve çöp depolama alanı da dahil muazzam bir kentsel dönüşüm ile akabinde rezerve ile teknik ayrıştırmayı gerçekleştirdik. Gerekli yazışmalar yapılarak, binalarla ilgili gerekli tespitler dosyasına eklenerek Fatsa ilçemiz kentsel dönüşümde. Diğer ilçelerle kıyaslandığında alt yapısını hazırlamış, artık bakanlıktan gelecek ve bizlerin yapacağı çalışmayı bekler vaziyete geldi” dedi.

“Örnek gösterilecek bir Büyükşehir Belediyesiyiz”

Özellikle büyükşehir oluşuyla birlikte bir dağınıklığın, bir koordinasyonsuzluğun olacağı şeklinde kamuoyunda bir algı vardı diyen Enver Yılmaz; “ İlçelere gittiğimizde bunu çok iyi görüyorduk. Bir yangın çıktığında Büyükşehir Ordu’dan itfaiye mi gönderecek? Su patladığında büyükşehir bizim köyümüzün suyunu nasıl yapacak soruları kuruluş döneminin önemli sorularıydı. Çok şükür ki o soruları uygulamaya geçtiğimizde karşılığı olmadığını gördük. Yangın çıktığında Fatsa’daki itfaiyenin gittiğini, su kanalizasyonda aksilik olduğunda Fatsa’dan aynı öncedeki gibi müdahale ettiğini, Fatsa Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesinin imkanlarının birleştiğini kamuoyu da gördü. Ünye ve Fatsa’nın özellikle büyükşehir sürecine bakış tarzını empati ile yaklaştığımızı ben adaylığım sürecinde de söylemiştim. Bu şehir merkezine bakış ile ilgili, zamanla yapacağımız uygulamalar süreci daha rahat ve yumuşatıcı şekilde sürdürerek kamuoyunu rahatlatacağını belirtmiştim. Herşey öngördüğümüz gibi gidiyor ve bir olumsuzluk görmüyorum. Şu anda Türkiye’de emsallerimizle kıyaslandığımızda komşu illerimiz de dahil kurumsal kimliğini oluşturmuş, idari yapılanmasını yapmış, ilçeleri ile koordinasyonunu en üst seviyede tutan örnek gösterilecek bir büyükşehir belediyesiyiz. Biz devraldığımızda 1818 personelimiz vardı, şu anda 1400 personelimiz var. Devraldığımızda personel gideri bütçenin %44’üydü, şu anda bütçenin %21’i. 400 çalışanımızı havuza gönderdik. Gönderdiğimiz 400 çalışanımızın bize aylık tasarrufu tam iki buçuk milyon liradır. Dolayısıyla kanun bize 3000 kişiyi alıp istihdam etme imkanı tanımışken biz tasarrufa gitme yolunu seçtik. Burada da hem OSKİ’de hem Genel Sekreterlik bünyesinde idari yapılanmada ciddi bir kadro azaltımına gittik. Şu aşamaya kadar bir kişiyi işten çıkarmadık, uyguladığımız şartlar ve ücret tarifeleri nedeniyle tazminatlarını almak suretiyle aramızdan ayrıldılar” dedi.

 

“Akıllı Trafik Uygulaması Planındayız”

Kanalizasyon ve altyapı bakımından problem yaşanan bölgeler var. Fatsa ilçesi belirli bölgelerdeki kanalizasyon problemlerini kendi ölçeğinde çözmüş. OSKİ’de alet edavat dahilinde biz %5o yi yeni bulduk.  Şehir içi dizaynı ve ulaşımı içerisinde ilçelerimiz arasında en güzeli Fatsa’dır diyen Başkan Yılmaz; “ Ordu’da şehrin kuruluşundan da kaynaklı bir dolmuşun yada otobüsün geçeceği cadde yok. Özellikle sahil kesiminde emniyetle koordinasyon halindeyiz. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Akıllı trafik uygulaması dediğimiz, araç sayısını ve yolun trafiğini baz alarak, 60 saniye beklemene gerek yok diyerek  yeşil ışığı aktifleştiren bir uygulama sağlayacağız. Karadeniz bölgesinde Samsun ve Trabzon limanı ile kıyaslandığında Ünye limanı doğal korunaklı ve sakin bir limandır. Dolayısıyla devlet yatırım yapacaksa Ünye’ye yapacaktır. Devletin elinde Fatsa limanına ilişkin en son proje ve kroki 91 yılına ait. Tüm proje ve yatırımları kamuoyuyla sizler nezdinde paylaşacağız. Basınımızla bu toplantıları daha sık yapmayı planlıyoruz” diyerek sözlerine son verdi. 

“Gerekirse şehirde ev yaparız”

Ilıca Uzundere Mahallesinden Nuri Gül isimli şahsın engelli çocuklarını servis aracına 900 metrelik bir yoldan sırtında taşıdığını gündeme getirmiş ve ilgililerin bu meseleye bir çözüm getirmesini istemiştik.

Geçen hafta manşet haberimizde gündeme getirdiğimiz bu sorun, günümüz koşullarına yakışmıyor demiştik.

Dün Fatsa ofisinde basın toplantısı yapan Büyük Şehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a mesele aksettirilmiş ve Enver Yılmaz’ın meseleye hemen el koyarak ilgili şahsın yolunun yapılması talimatı verilmiştir.

Büyük Şehir yol ekibinin Sarmaşık, Uzundere Mahallelerinde yol çalışması yaptığının hatırlatılması üzerine derhal meseleye müdahale eden Enver Yılmaz, “gerekirse biz bu vatandaşımıza şehirde bir ev yapar, engelli çocuklarımızın eğitimini daha verimli hale bile getirebiliriz. Gerekirse derhal yolunu yaparız.”dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde