23 Temmuz 2024

KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞA 5,5 MİLYON LİRA DESTEK

  • PDF

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili İhsan Şener, 2010 yılından bu yana Ordu’da Küçükbaş hayvancılığa verilen destekten miktarının 5,5 Milyon lirayı geçtiğini söyledi.

2010 yılından bu yana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Anaç Koyun ve Keçi desteği ile Ordu’da 60 binler seviyelerinde olan Küçükbaş hayvan sayısı 72 binlere yükseldi. Bakanlık, üreticiye küçükbaş hayvan karşılığında adet başına 20 lira destek ödemesi gerçekleştiriyor.

Yaylaları ve meraları ile hayvancılığı istenilen seviyelere getirmek için çalışıldığını söyleyen Şener, "Şuanda kayıtlarda 800 üreticimiz ve toplamda ise 72 bin küçükbaş hayvan bulunuyor. Son 4 yılda verilen ciddi destek ile her geçen gün üretim miktarı artıyor. Geçtiğimiz yıl üreticilerimize toplam 1,5 Milyon lira destek ödemesi gerçekleşti. Son 4 yılda ise 5,5 Milyon lira gibi bir destek sağlandı. Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda bu destek sürecek. Üreticimize destek olacağız. Üretim miktarının artması et ve süt ürünleri fiyatlarını tüketici lehine olumlu etkileyecektir."dedi.

ÜRETİCİLERİMİZ MÜRACATLARINI GERÇEKLEŞTİRSİN

2014 yılı desteklerinden faydalanmaları için üreticilerin başvurularını yapmasını isteyen Şener, "Kasım ayı sonuna kadar üreticilerimiz destekten faydalanmaları için başvurularını gerçekleştirmesi gerekiyor."diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde