23 Temmuz 2024

OKUL BAHÇESİ Mİ, YÜZME HAVUZU MU?

  • PDF

Evkaf Mahallesinde bulunan Dolunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (Ticaret Meslek Lisesi) kimsesizliği devam ediyor.

Uzun süredir şiddetli yağışlar nedeniyle bahçesi temsili bir havuz görüntüsüne  dönüşen  ve öğrencilere büyük zorluk yaşatan okul, yağmurların daha da artmasıyla deyim yerindeyse kullanılamayacak bir hal aldı.

Daha önce de yağmur ve fırtına sebebiyle duvarları yıkılan okula, yetkililerin neden mudahale etmediği sorusu son günlerde dilden dile dolaşmaya devam ediyor.

Çocuklarının eziyet çektiği düşüncesinde olan veliler bu sessizliğin ne zaman bozulacağını merak ediyor.

Yeni Habergazetesinin yanı sıra diğer yerel gazetelerde de yankı uyandıran bu haber, yetkililerin bu durum karşısında neden bir çözüm aramadığı sorusunu doğuruyor.

Burası okul bahçesi mi yüzme havuzu mu?

Yıllardır çevre kirliliği ve çöp nedeniyle öğrenci ve öğretmenlerine zor anlar yaşatan okul, havuz görünümüne dönüşmüş okul bahçesiyle kimsesiz, terkedilmiş bir harabe havası veriyor.

Okullar açılmadan önce Yeni Haber Gazetesi olarak yaptığımız bir roportajda İlçe Millieğitim Müdürüne “ Dolunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesindeki su baskını meselesi okullar açıldığında da devam edecek mi?” diye sormuştuk.

Bu sorumuz karşısında Fatsa İlçe Millieğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu; “ Orada bir çöp alanı vardı. Şimdi ise Fatsa Belediyesi’nin başlatmış olduğu bir Harikalar Diyarı Projesi çalışmaları var. Bu kapsamda o bölge harfiyatla dolduruluyor. Bu düzenleme çalışmaları esnasında bizim okulumuzun kodu düzenleme seviyesinin  altında kaldı. Yani çöp alanı yükseldi ve hastane kavşağından gelen su okul bahçesine doluyor. Fakat bu durum geçici bir durumdur. Orayı kepçeyle açtık ve oraya boru döşenecek. Boru döşendiği zaman bu sorun çözülmüş olacak. Okullar açıldığı zaman öğrenciler bu sıkıntıyı yaşamayacak” demişti.

Okul dönemi başlayalı uzun bir zaman geçmesine rağmen okulun su baskını problemi halen daha çözülmüş değil.  Bu problemin çözülmesi için öncelikli OSKİ’nin müdehale etmesi gerektiğini söyleyenler de mevcut.

Prosüdürün nasıl işleyeceği velileri ve öğrencileri bağlamaz. Ancak bu problemin bir an önce çözülmesi gerektiği herkes tarafından aşikar... İster OSKİ, ister Fatsa Belediyesi, ister  İlçe Millieğitim müdürlüğü... Sorunun ivedilikle çözülmesi tüm tarafların beklentisi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde