23 Temmuz 2024

“Durumun Sağlık Boyutu Da Var”

  • PDF

Türk Eğitim-Sen Fatsa İlçe Temsilcisi Recai Şen; Evkaf Mahallesinde bulunan Fatsa Dolunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (Ticaret Meslek Lisesi) yağan yağmurlar sebebi ile okul bahçesinde biriken su birikintileri ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

 Her şey bir yana işin bir de sağlık boyutu var diyen Recai Şen şu açıklamaları yaptı; “ Fatsa alt yapısı sebebiyle daha önce büyük seller yaşadı. Bu seller yine olacak, dolayısıyla bu suların giderlerinin kapatılması dere yataklarına konut yapılmasının, okul yapılmasının  sonucunda su baskınları olacaktır. Buradaki planlamaları rant alanları olarak değilde sıkıntılar açısından yapılırsa bu problemlerin hiç biri olmaz. Su akışkan birşeydir, önüne koyulacak setin ne kadar dayanıklı olacağını bilmeniz gerekir. Bizim evkaf mahallesinde bir düzlük var. Dolayısıyla yukarıdan gelen suların hepsi bu düzlüğe iniyor. Üst bölgeden suyun inebileceği üç iniş yeri var. Bu üç yerinde toplandığı yer Dolunay Mesleki ve Teknik Lisesi (Fatsa Ticaret ve Meslek Lisesi). Buraya yağışların bol olduğu zamanlarda dere akıyor. Bunun boru ile nakledilmesi ve boşaltılması mümkün değildir. Yağmurdan on saat sonra bu su çekilir. Ama bunlar her seferinde pis su ve kanalizasyon artığı bırakıyor. Dolayısıyla bunların da hastalık riski var. Geçen sefer okulumuzun bahçesinde bir hafta kanalizasyon artıkları bulundu. Kokudan okul bahçesinden geçilmedi. 650 öğrencinin okuduğu okul bahçesinin  u durumda olması, bir de tıbbi boyutuyla gerçekten çok üzücü bir durum. Çözüm şu, OSKİ bu işin tek sorumlusu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’dır. Bu suya bir gider yolu yapılması gerekiyor. Okulumuzun arkasındaki derenin güzergahı açılırsa bu baskınlar olmayacaktır. Bu sene bu bizim yaşadığımız beşinci su baskınıdır. Her seferinde mahallenin kanalizasyon artığı okulumuzun bahçesine doluyor. Allah korusun bir salgın olabilir, öğrencilerimiz hastalık kapabilir. Zaten altyapıda ciddi bir sorun var. Şu anda okulun bölgesine gidin, bütün logarların patladığını göreceksiniz. Hastahane artıkları da o alana akıyor. Yıllardan beri bu sıkıntıyı çekiyoruz, yarın bu şekilde devam ederse ve kısmı çözümlerle sorun giderilmeye çalışılırsa bu sıkıntıyı çekmeye devam edeceğiz. Okulda öğrenci varken çok şiddetli yağmur yağsa, okul bahçesine iki metre su dolsa öğrencilerimiz zarar görse ne yapacağız? Çok kolay bir çözümü var. Orada yığılan toprak açılacak, su kendi gidişini bulur. İyi bir iş makinaları ekibi ile gelinirse belki de bir günde suyun önü açılacak. Borular ile bu iş çözüme kavuşmayacak. Borunun kalınlığı bir metre de olsa Evkaf mahallesinin suyunu alma şansı yok” dedi.

“Çözüm Basit”

Yaşanan problemin aslında çok basit bir çözümü var, iyi iş makinalarıyla bu problem bir günde ortadan kalkabilir diyen Recai Şen; “Bu sorun çözülmezse belkide daha yirmi sefer daha bu konuyu konuşacağız. Sağlık boyutunda çocuklarımız etkilenecek, belki de etkilendiler . Belki içlerinde mikrop kapacak olanlar da vardır. Bu sorunların çözümünde devletimizin imkanları var ancak ben bu imkanların tam anlamıyla kullanılmadığı düşünüyorum. Dereleri bırakın dereler aksın. Derelerin önünü kapatırsanız, küçücük borulara sığdırmaya çalışırsanız selin önüne geçemezsiniz.” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde