23 Temmuz 2024

10 Kasım Atatürk’ü Anma Basın Bildirisi

  • PDF

76. yıl dönümünde ulu önder Atatürk’ü bir kez daha Türk ulusu olarak minnet ve şükranla anıyor, anısı önünde saygı ile eğiliyoruz.

Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşından yorgun ve bitkin çıkmış yoksul bir ulustan çağdaş bir toplum yaratarak Türk Milletinin büyüklüğünü tüm dünyaya kanıtlamıştır.

Her yıl 10 Kasımda üzüntülerimizi belirtmek yerine, bugüne kadar yaptıklarımızı, yapacaklarımızı gençlerimize anlatarak O’na olan görevlerimizi yerine getireceğimize inanmak istiyoruz.

Osmanlı İmparatorluğu 20. yüz yılın bilim ve teknolojik gelişmelerine ayak uyduramamış, bu konularda varlık gösteremeyen bir ülke olarak geri kalmış bir devlet görünümündeydi. Mustafa Kemal, bu durumu yalnızca kötü yönetim ve egemen güçlerin uyguladığı sömürü yöntemlerine değil, aynı zamanda toplumun Batıdaki gelişmelerin uzağında kalmasına dikkat çekmiştir. Bu geri kalmışlıktan kurtulmanın tek yolu olarak tam bağımsız bir ülke olmanın yolunu seçmiştir.

Kurtuluş Savaşı Zaferinden sonra her şey bitmiş değildi. Şimdi Kuruluş zamanıydı. Zaferi taçlandıracak olan Cumhuriyetin ilanı, ileride yapılacak olan devrimlerin habercisiydi. Devrimlerini kısa zaman süresi sayılacak aşamalarda hızla ve yerinde kararlarla uygulayan Atatürk, çağdaş ülke olma yolunda gelecekteki Türkiye’nin yıkılmaz temellerini atmış olacaktı.

Akıl ve bilimin öncülüğünde ileri bir uygarlık hedefliyordu. “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” özdeyişi nasıl bir ülke, nasıl bir cumhuriyet hayal ettiğinin açık bir göstergesidir.

Kuruluş aşamasında bir ülkenin birlik ve beraberlik içinde olmasını amaçlayan ilkeleri bizi bu günlere getirdiği halde, ilkelerinin her birinin ayrı ayrı yozlaştırılmış olması ülkemizi parçalanmanın eşiğine getirmiştir.

Atatürk’ümüzün ilkelerinden hangisini görmezlikten gelebiliriz ki. Bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür. Yok sayacağımız, görmezden geleceğimiz herhangi bir ilke, o zincirin kırılmasına sebep olacaktır. Nitekim ülkemizdeki gelişmeler haklılığımızı ortaya koymaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi her zaman ve her koşulda Atatürk’ün tüm devrim ve ilkelerini yaşatacak, gelecek kuşaklara aktaracaktır.

Günümüzde Atatürk’e yapılan saldırılar oldukça düşündürücü ve ürkütücüdür. Nasıl olur da bizi bu günlere taşıyan, dünyanın kaderini değiştirmeyi başarmış, tüm ulusların hayranlığını, takdirini üstünde toplamış bu insana dair ne varsa silip atmayı, yok etmeyi isteyenler vicdanları sızlamadan 10 Kasımı anacaklar.

 

CHP Fatsa İlçe Yönetim Kurulu Adına

Doğan Çelebi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde